L. Linkevičius Tokijuje susitiko su „Hitachi“ vadovais | KaunoDiena.lt

L. LINKEVIČIUS TOKIJUJE SUSITIKO SU „HITACHI“ VADOVAIS

  • 0

Su oficialiu darbo vizitu Tokijuje viešintis Lietuvos užsienio reikalų ministras trečiadienį susitiko su strateginės investuotojos į naujos atominės elektrinės projektą Visagine - Japonijos bendrovės „Hitachi“ vadovais.

„Linas Linkevičius informavo, kad Baltijos ministrų tarybai pavesta išanalizuoti ir pateikti pasiūlymus vyriausybių vadovams dėl atvirų klausimų, susijusių su šiuo projektu“, - teigiama ministerijos pranešime.

Anot L.Linkevičiaus, projektas gali būti reikšmingas, sprendžiant trims Baltijos valstybėms strateginius energetikos klausimus.

Šiuo metu Tokijuje vieši ir energetikos įmonių grupę valdančio holdingo „Lietuvos energija“ vadovas Dalius Misiūnas. Jis BNS sakė, jog Japonijos vyriausybės kvietimu kartu su kitais Batalijos šalių atstovais dalyvauja seminare energetikos temomis.

L.Linkevičius trečiadienį su Japonijos verslo asociacijos atstovais aptarė šalies investicijų Lietuvoje skatinimo klausimus, Europos Sąjungos ir Japonijos derybų dėl laisvosios prekybos sutarties eigą.

Lietuvos Vyriausybė tebesidera su regioniniais partneriais ir „Hitachi“ dėl Visagino atominės elektrinės projekto pagerinimo, tačiau jokie sprendimai iki šiol nepriimti.

Lietuvos Energetikos ministerija pernai pristatė bendrą trijų Baltijos šalių energetikos įmonių ir „Hitachi“ poziciją, kad ankstesnės Vyriausybės pradėtą naujos branduolinės jėgainės projektą galima iš esmės pagerinti. Teigiama, jog trys Baltijos šalių įmonės kartu su „Hitachi“ peržiūrėjo projektą ir rado galimybių jį pagerinti, tačiau vis dar lieka atvirų klausimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS