Laisvų darbo vietų Lietuvoje per ketvirtį padaugėjo 5,8 proc. | KaunoDiena.lt

LAISVŲ DARBO VIETŲ LIETUVOJE PER KETVIRTĮ PADAUGĖJO 5,8 PROC.

  • 3

Antrojo ketvirčio pabaigoje Lietuvoje buvo 28,1 tūkst. laisvų darbo vietų samdomiesiems darbuotojams – 1,5 tūkst. arba 5,8 proc. daugiau nei pirmąjį ketvirtį ir 1,3 tūkst. arba 4,7 proc. daugiau nei prieš metus.

Labiausiai – 0,6 tūkst. – per ketvirtį laisvų darbo vietų padaugėjo prekybos įmonėse. Žmonių sveikatos priežiūros ir socialinio darbo įmonėse jų buvo 0,3 tūkst. daugiau, pramonės ir statybos įmonėse – po 0,2 tūkst. daugiau, skelbia Valstybės duomenų agentūra.

Antrojo ketvirčio pabaigoje laisvų darbo vietų lygis šalyje siekė 2 proc. – tai 0,1 proc. punkto daugiau nei prieš ketvirtį ir tiek pat daugiau nei prieš metus.

Aukščiausias laisvų darbo vietų lygis antrąjį ketvirtį buvo viešojo valdymo ir gynybos, privalomojo socialinio draudimo (4,4 proc.), transporto ir saugojimo (3,3 proc.), informacijos ir ryšių (2,4 proc.) įmonėse. Žemiausias lygis buvo nekilnojamo turto (0,1 proc.), švietimo bei žemės ūkio, miškininkystės ir žuvininkystės (po 0,6 proc.) įmonėse.

Daugiausia laisvų darbo vietų buvo transporto ir saugojimo įmonėse – 5,4 tūkst. (19,4 proc. visų laisvų darbo vietų), pramonės – 4,5 tūkst. (16,2 proc.), viešojo valdymo ir gynybos, privalomojo socialinio draudimo įmonėse – 3,8 tūkst. (13,6 proc.).

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

padaugejo NE darbo vietu o VERGU VIETU !

Anonimas

Padaugejo , sienaut reik , siuksles rusuot ir kitu pagalbiniu darbu uz minimalke , prie keliu buvo reikalingi Tilsta giminaitis dirba 1,5 tukst, i rankas ir vezioje nuo namu ,

ai

sikau ant tu darbo vietu uz minimuma

SUSIJUSIOS NAUJIENOS