LAKD: šalyje turime 6 tūkst. prastos kokybės kelių – jų sutvarkymui reikia bent 5,4 mlrd. eurų | KaunoDiena.lt

LAKD: ŠALYJE TURIME 6 TŪKST. PRASTOS KOKYBĖS KELIŲ – JŲ SUTVARKYMUI REIKIA BENT 5,4 MLRD. EURŲ

Šalyje yra daugiau negu 6 tūkst. prastos kokybės kelių, jiems sutvarkyti reikia bent 5,4 mlrd. eurų teigia Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) Projektų valdymo grupės vadovas Gediminas Katinas. Taip pat, anot jo, visų žvyrkelių asfaltavimui reikėtų 850 mln. eurų, o prastos būklės tiltų sutvarkymui daugiau negu 210 mln. eurų.

„Pagal mūsų dangos būklės indeksą vertiname, kad turime prastos kokybės kelių daugiau negu 6 tūkst. Jiems sutvarkyti reikia daugiau negu 5,4 mlrd. eurų, taip pat atkreiptinas dėmesys, kad šalyje turime daugiau negu 5 tūkst. kilometrų žvyrkelių, kurių asfaltavimui papildomai reikia beveik 850 mln. eurų“, – Seime vykusios konferencijos apie kelių finansavimo galimybes metu sakė G. Katinas.

„Tiltai tiesiogiai taip pat susiję su saugumu, jiems ilgą laiką dėmesys buvo nepakankamas ir šiai dienai turime daugiau negu 100 prastos būklės tiltų, kurių skaičius nuolatos yra linkęs didėti. Kad jie būtų sutvarkyti, reikia daugiau negu 210 mln. eurų“, – kalbėjo jis.

LAKD duomenimis, šalyje yra 21 tūkst. valstybinės reikšmės kelių, 1,7 tūkst. magistralinių kelių, beveik 5 tūkst. krašto kelių, 14,5 tūkst. rajoninių kelių bei 1,5 tūkst. tiltų ir viadukų.

Kelių sektoriui šių metų valstybės biudžete skirti 872 mln. eurų. Kelių priežiūros ir plėtros programoje (KPPP) numatyti 583 mln. eurai, iš laikinojo solidarumo įnašo – 130,5 mln. eurų. Dar beveik 159 mln. eurų numatyti iš ES finansinės paramos.

Šiuo metu Lietuvoje yra 109 blogos būklės tiltai. Šiemet LAKD Lietuvoje planuoja tvarkyti per 30 tiltų ir viadukų.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

o tai kur akcizas

ir pvm nuo degalu kainos ? sita direkcija tik kameras uz milijardus perka

D.

Mūsų kelių pinigėliai "kariauja" ne Lietuvoje su duobėmis, o rausia duobes kitoje valstybėje...

kaunietis

žvyrkelius tokiais tempais asfaltuosime apie 100 metų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS