LB: TVF ragina Lietuvos įstaigas geriau dirbti kovojant su pinigų plovimu | KaunoDiena.lt

LB: TVF RAGINA LIETUVOS ĮSTAIGAS GERIAU DIRBTI KOVOJANT SU PINIGŲ PLOVIMU

  • 0

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) ragina Lietuvos institucijas geriau bendradarbiauti ir koordinuoti veiksmus kovojant su pinigų plovimu ir teroristų finansavimu.

Tai nurodoma projekto, kurio metu buvo analizuoti finansiniai srautai Šiaurės ir Baltijos šalių regione, kova su pinigų plovimu ir teroristų finansavimu bei poveikis finansiniam stabilumui, ataskaitoje.

„Viena iš pagrindinių rekomendacijų, kurią gavome, yra užtikrinti glaudų visų kompetentingų institucijų bendradarbiavimą. Tai ir toliau išliks itin svarbu, atsižvelgiant į kriptovaliutų sektoriaus plėtrą Lietuvoje, kuris pastaraisiais metais išgyvena gana spartų augimą“, – TVF ataskaitos pristatyme pirmadienį sakė Lietuvos banko valdybos pirmininkas Simonas Krėpšta.

Pasak LB, Lietuva kartu su kitomis Šiaurės ir Baltijos šalimis stiprins finansų rinkos dalyvių priežiūros institucijų bendradarbiavimą. Projekto metu Lietuva bendradarbiavo su TVF ir Danija, Estija, Suomija, Islandija, Latvija, Norvegija bei Švedija.

TVF pabrėžia Lietuvos pažangą šioje srityje, ją teigiamai vertina ir kitos tarptautinės organizacijos, pavyzdžiui, Kovos su pinigų plovimu ir terorizmo finansavimu priemonių įvertinimo ekspertų komitetas „Moneyval“.

Ataskaitoje pažymima, kad pastangos stiprinti kovą su pinigų plovimu ir teroristų finansavimu yra aiškus regiono prioritetas. TVF rekomenduoja nuolat stebėti tarptautinius finansinius srautus, keistis informacija apie tendencijas, tiksliau nustatyti šalis, kurios potencialiai kelia grėsmę Šiaurės ir Baltijos šalių regionui.

Rekomenduojama rinkti daugiau tarptautinių duomenų ir papildomai investuoti į pažangias duomenų analizės priemones, koordinuotai prižiūrėti su didžiausia rizika susiduriančius bankus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS