Kelių direkcija oficialiai keičia pavadinimą į „Via Lietuva“ – atskleidė, kiek investuos į kelius | KaunoDiena.lt

KELIŲ DIREKCIJA OFICIALIAI KEIČIA PAVADINIMĄ Į „VIA LIETUVA“ – ATSKLEIDĖ, KIEK INVESTUOS Į KELIUS

  • 5

Lietuvos automobilių kelių direkcija oficialiai tampa „Via Lietuva“ ir pristato atnaujintą bendrovės 2024–2027 m. strateginį veiklos planą. Artimiausius trejus metus planuoja  didžiausią dėmesį skirti šalies kelių infrastruktūros kokybės gerinimui ir saugumo užtikrinimui, tvaraus finansavimo modelio kūrimui bei vidinių procesų skaitmenizavimui.

Vien šiemet tam numatyta skirti daugiau nei 700 mln. eurų Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP), Europos Sąjungos (ES) paramos ir karinio mobilumo lėšų, antradienį pranešė bendrovė.

Bendrovė teigia atnaujinusi 2024–2027 metų strategiją. Tarp svarbiausių projektų – magistralių „Via Baltica“ bei Vilnius–Kaunas–Klaipėda, kelių Vilnius–Utena ir Kaunas–Prienai–Alytus rekonstrukcija bei su tarptautine dviračių „EuroVelo“  trasa sutampančio dviračių ir pėsčiųjų kelio Smiltynė–Nida plėtra.

Šiemet bendrovė taip pat numatė sutvarkyti 360 pėsčiųjų perėjų, o eismo saugai planuoja skirti 10 mln. eurų, dar 74 mln. bus skirta aplinkosaugos priemonėms nuo laukinių gyvūnų.

„Via Lietuva“ per trejus metus, be KPPP lėšų, Europos infrastruktūros tinklų priemonės (ang. Connecting Europe Facility, CEF) ir kitų tarptautinės finansinės paramos lėšų – numato pritaikyti ir alternatyvius veiklos finansavimo modelius, sukurti ilgalaikius investicijų, kelių plėtros planus. 

LAKD nuo praėjusių metų sausio tapo akcine bendrove. Šiuo metu bendrovė valdo daugiau nei 21 tūkst. valstybinių kelių tinklą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

ruosiama

prichvatizuoti

Vagys

Koks pavadinimas bebūtų visvien keliai nepageres, ir toliau vogs.

Anonimas

ankčiau rodė per tv kad lietuva įsigijo milijoninės vertės technika kuri iš priekio sukelia asvalta sušyldo iki reikiamos temperatūros o iš paskos kloja ,gyrėsi kad keliai lietuvoje dabar bus visi nauji ,o pasirodo blefavo ir tiek ,vien apgaudinėjimai ir pinigu plovymai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS