Lietuvoje dirbs Tarptautinio valiutos fondo misija | KaunoDiena.lt

LIETUVOJE DIRBS TARPTAUTINIO VALIUTOS FONDO MISIJA

  • 1

Gegužės 28–birželio 11 dienomis Lietuvoje nuotoliniu būdu dirbs Tarptautinio valiutos fondo (TVF) misija, vadovaujama Borja Gracia.

TVF ekspertai susipažins su bendra Lietuvos makroekonomine būkle, ūkio raidos bei darbo rinkos tendencijomis, padėtimi finansų sektoriuje, domėsis fiskaline politika bei daug dėmesio skirs COVID-19 sukeltam poveikiui ir atsako į pandemijos sukeltą krizę priemonių įgyvendinimui.

Numatyti nuotoliniai susitikimai su Lietuvos banko valdybos nariais, Finansų rinkos priežiūros tarnybos ir Ekonomikos ir finansinio stabilumo tarnybos atstovais. Taip pat vyks TVF misijos narių pokalbiai su Finansų ministerijos ir kitų valstybės institucijų bei privačiojo sektoriaus atstovais.

TVF nare Lietuva yra nuo 1992 m. Šiuo metu TVF priklauso 190 šalių. Kasmetinės šalies konsultacijos su TVF vyksta pagal TVF steigimo sutarties IV straipsnį, kuris įpareigoja TVF šalis nares siekti vykdyti tokią ekonominę ir finansų politiką, kuri užtikrintų šalies ir globalų finansinį ir ekonominį stabilumą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Idomu

Kieno stabilumą turi užtikrinti?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS