Lietuvoje per penkerius metus tikimasi fintech augimo, naujų rinkos dalyvių | KaunoDiena.lt

LIETUVOJE PER PENKERIUS METUS TIKIMASI FINTECH AUGIMO, NAUJŲ RINKOS DALYVIŲ

Per artimiausius penkerius metus Lietuvos finansinių technologijų (fintech) sektoriuje tikimasi spartesnio įmonių, jų pajamų bei klientų augimo, taip pat į šalį planuojama pritraukti bent aštuonis naujus rinkos dalyvius.

Tai numatantį memorandumą trečiadienį Vilniuje pasirašė Finansų ministerijos, Lietuvos banko, „Investuok Lietuvoje“, „Go Vilnius“, „Rockit“, BCCS klasterio, asociacijos „Fintech Hub LT“  bei asociacijos „Infobalt“ atstovai.

„Iš principo skirsime dėmesį Lietuvoje jau veikiančioms įmonėms ir jų problemų sprendimui, taip siekdami skatinti įmonių veiklos apimčių, produktų ir paslaugų pasiūlos bei aptarnaujamų klientų skaičiaus didinimą“, – pristatydama 2023–2028 metų fintech sektoriaus plėtros gaires trečiadienį teigė finansų ministrė Gintarė Skaistė.

G. Skaistės teigimu, siekiama, kad 2028-aisiais metinis fintech įmonių pajamų augimas didėtų 7 proc. punktais iki 30 proc., tuo metu vidutiniškai daugiau nei dešimt darbuotojų turinčių įmonių dalį sektoriuje norima padidinti 26 proc. punktais iki 70 proc., o aptarnautų klientų skaičius didėtų 10 mln. iki 35 mln.

Be to, iki 2028 metų į Lietuvą tikimasi pritraukti aštuonias naujas inovatyvius sprendimus kuriančias fintech įmones.

„Bus atlikta naujų verslo modelių analizė ir sudarytas pritrauktinų įmonių sąrašas, kuris bus naujinamas periodiškai. Sudarius tokį sąrašą bus sutelkiamas valstybės institucijų potencialas ir resursai tam, kad būtų galima tas įmones pritraukti į Lietuvą“, – teigė G. Skaistė.

Pasak jos, taip pat bus siekiama efektyviau rengti tiek vietinius, tiek pritraukti naujus talentus iš užsienio, o Lietuva taptų tarptautiniu fintech kompetencijų centru.

„Parengsime komunikacinį planą užsienio rinkoms, sieksime gerinti savo pozicijas tarptautiniuose reitinguose, kurie yra susiję su fintech, taip pat stiprinsime Lietuvos atstovavimą didžiausiuose fintech renginiuose“ – kalbėjo ministrė.

Jos teigimu, siekiama, kad 2028 metais su fintech susijusių Lietuvos paminėjimų užsienio žiniasklaidoje skaičius didėtų nuo 200 iki 400.

„Labai svarbu, kad kai valdžios keičiasi, nepamesti galutinio tikslo ir nepaisant to, kad su kiekviena nauja valdžia turbūt ateina nauji prioritetai, bet svarbu nepamesti tų darbų, kurie buvo padaryti, ir tęstinumas visada užtikrina geresnį rezultatą“, – teigė G. Skaistė. 

Lietuvos finansinių technologijų sektoriuje 263 įmonėse šiuo metu dirba daugiau nei 7 tūkst.  žmonių, pernai sektorius pritraukė 67,9 mln. eurų investicijų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Rasykite

lietuviskai - nauju zuliku!

nu

rizikinga žinant pasaulio padalinima ir kam ateityje priklausys pabaltijo salys.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS