Lietuvos baseinų valdytojai ragina nedelsti ir atlaisvinti baseinų veiklą | KaunoDiena.lt

LIETUVOS BASEINŲ VALDYTOJAI RAGINA NEDELSTI IR ATLAISVINTI BASEINŲ VEIKLĄ

  • 0

Lietuvoje veikiantys privačių baseinų valdytojai ketvirtadienį kreipėsi į šalies Vyriausybę prašydami panaikinti baseinų veiklai taikomus ribojimus, teigdami, jog šie ribojimai yra pertekliniai.

Į Vyriausybę kreipęsi baseinų „Plaukimo šeima“, „Impuls“, „Sveikame kūne sveika siela“, „Sporto infrastruktūra“, „Plaukimo klubas“, „Klaipėdos baseinas“ ir „Plaukimo mokykla“ valdytojai argumentuoja, kad baseinų veiklos sustabdymas nėra racionali priemonė siekiant užkardyti COVID-19 viruso plitimą. Kaip rašoma baseinų valdytojų parengtame rašte, svarbu suvokti, kad virusas vandenyje neplinta dėl baseinuose naudojamo chloro, apsaugančio nuo bakterijų ir virusų.

„Viso karantino metu vyksta aukšto meistriškumo plaukimo treniruotės valstybiniuose baseinuose, veikia viešos pirtys ir juose nėra užfiksuotas nei vienas COVID-19 atvejis, kas aiškiai parodo, kad baseino aplinka yra saugi. Dėl šios priežasties jau dalyje ir kitų Europos šalių, pavyzdžiui Belgijoje ar Lenkijoje, baseinų veikla nėra ribojama“, – rašoma baseinų valdytojų rašte.

Be to, baseinų atidarymas leistų išgelbėti smulkųjį bei vidutinį verslą. Baseinų, kaip ir kito sporto sektoriaus verslas – sezoninis, tad, pasak valdytojų, jei nuo spalio mėnesio uždarytus baseinus bus leista atidaryti tik vėlyvą pavasarį ar vasarą, tikėtina, kad vykdoma veikla bus nuostolinga ir tik dar labiau pagilins ekonomines problemas.

Kaip teigiama Vyriausybei adresuotame rašte, baseinų patalpų nuomos, darbo užmokesčio, komunaliniai ir patalpų priežiūros kaštai yra vieni didžiausių ir nepriklauso nuo klientų srautų. Šiuo metu patvirtintas valstybės pagalbos paketas baseinų verslui vidutiniškai padengia 1,5 mėnesio patalpų nuomos išlaidas, o įvertinus dėl ribojimų dar praėjusiais metais sukauptą finansinį deficitą matyti, kad be pagalbos iš valdžios institucijų, baseinams finansiškai atsitiesti pavyks tik 2022 ketvirtą ketvirtį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS