Lietuvos rūkoriai kasmet dešimtimis milijonų eurų paremia A. Lukašenkos režimą | KaunoDiena.lt

LIETUVOS RŪKORIAI KASMET DEŠIMTIMIS MILIJONŲ EURŲ PAREMIA A. LUKAŠENKOS REŽIMĄ

  • 13

Lietuvos kontrabandinių cigarečių pirkėjai kiekvienais metais dešimtimis milijonų eurų paremia Baltarusijos režimą, skelbia portalas Delfi. Pranešama, kad rūkalų platinimas dar prieš dvejus metus buvo sutelktas oligarcho Aleksejaus Oleksino rankose, kuris yra faktinio Baltarusijos vadovo Aliaksandro Lukašenkos draugas. Nuo to laiko kontrabandos mastai žymiai išaugo.

2017 metais A. Lukašenka organizavo susitikimą su srities atstovais, kurio metu buvo pranešta, kad vietos oligarchas A. Oleksinas per savo kompaniją „Energo-Oil“ sukurs vieningą tabako platinimo tinklą, kuris parduos tabaką ir vidaus, ir užsienio rinkose, skelbia portalas Delfi. Susitikimo metu A. Lukašenka pripažino, kad šalies viduje tabako paklausa neauga, bet užsienyje „vaizdas kitoks“, todėl bus priimti sprendimai, išimtinai naudingi valstybei.

Delfi skelbia, kad netrukus po to A. Oleksino kompanija tapo vieninteliu Gardino tabako fabriko „Neman“ pardavimų operatoriumi, „Energo-Oil“ perėmė kelių tūkstančių tabako prekybos vietų tinklą, pramintą „Tabakerka“, o šiemet Minske atidarė naują tabako fabriką.

Nieko keisto, kad ši Baltarusijos tabako pramonės plėtra paveikė ir Lietuvą. Delfi turimais duomenimis, Lietuvos muitinėje šiemet sulaikoma dvigubai daugiau kontrabandos nei pernai, stebina nauji jos gabenimo būdai.

„Nepaisant šių (Lietuvos muitinės – ELTA) pastangų, kas ketvirta surūkoma cigaretė Lietuvoje yra kontrabandinė, daugiausiai nuo 2014-ųjų – į Baltarusiją ir kontrabandininkams keliauja dešimtys milijonų Lietuvos pirkėjų eurų“, – rašo portalas Delfi.

Taip pat akcentuojama, kad oficialiai į Lietuvą neįvežamas nė vienas baltarusiškas pakelis.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Čiubaka

aš geriau batką paremsiu nei burgerių chuntą

iš BATKOS atsisakėme tik ELEKTROS, o

CIGAREČIŲ ne---taip nusprendė KONSERVATORIŲ paslėpti k g e b i s t a i , kad jiems nereikėtų cigaretes vežti KONTRABANDA iš Baltarusijos , kaip tai, kažkada padarė ,JUKNEVIČIUS/ rasos vyras/

Paremciau Batka

Gaila nemoku rukyti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS