Lietuvos statybose dirbti norėtų 38 nepaliečiai | KaunoDiena.lt

LIETUVOS STATYBOSE DIRBTI NORĖTŲ 38 NEPALIEČIAI

  • 2

Lietuvos statybų sektoriuje mūrininkais ir betonuotojais norėtų dirbti 38 Nepalo gyventojai, rašo naujienų portalas delfi.lt.

Lietuvos darbo biržos duomenimis, dabar yra gauti 38 prašymai dėl leidimų dirbti išdavimo mūrininkams ir betonuotojams iš Nepalo. Šiemet bendrai Lietuvoje iš Nepalo jau įdarbinti 4 žmonės. Pernai Lietuvoje buvo įdarbinti 3 nepaliečiai - restorano virėjai. 2014 metais buvo įdarbinti 7 nepaliečiai: 6 gavo virėjo darbą, o vienas - grožio salone.

"Teko girdėti, kad atvyksta iš Vietnamo žmonės padirbėti. Teko girdėti, kad atvyksta dirbti iš buvusios Sovietų Sąjungos pietinių valstybių, bet apie darbuotojus iš Nepalo dar neteko girdėti", - teigė Lietuvos statybininkų asociacijos prezidentas Dalius Gedvilas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

idomu

visa amziu pragyvene aukstai kalnuose nieko nemate tokiu mums reikia aukstuminiuose darbuose ir pinigu moket nereikes tik duok pasimelsti ir palesti

O IS KUR ATSIRADO TIE NEPALO

betonuotojai lietuvoj ?????ar ir juos pasikviete grybauskaite su linkevicium ,gal net jau ir lietuvos pilietybe yteike ????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS