M. Navickienė: stažo įtaka pensijai galėtų būti didesnė | KaunoDiena.lt

M. NAVICKIENĖ: STAŽO ĮTAKA PENSIJAI GALĖTŲ BŪTI DIDESNĖ

Socialinių reikalų ir darbo ministrė sutinka pradėti diskusijas dėl žmogaus darbo stažo didesnės įtakos jo pensijos individualiai daliai. Tačiau Monika Navickienė įsitikinusi, kad dėl to turi būti platesnis sutarimas.

„Tą diskusiją reikėtų plėtoti plačiau. Įmokos, jos, aišku, turi reikšmę individualiai pensijos daliai, bet dėl stažo įtakos formulėje, manau, kad galima diskutuoti. Bet dėl jos (įtakos – BNS) norėtume, kad sutartume – jeigu reikalingas pokytis, tai darytume“, – antradienį Seime per Vyriausybės pusvalandį teigė ministrė.

Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ narė Laima Nagienė priekaištavo, kad dabar ilgą darbo stažą turintiems žmonėms pensijos nepadidėja. 

„Stažas dabar turi labai mažą įtaką pensijos dydžiui“, – teigė L. Nagienė. 

Individualioji pensijos dalis priklauso nuo asmens įgytų pensijos apskaitos vienetų (taškų) sumos ir apskaitos vieneto (taško) vertės tais metais, kai žmogus išeina į pensiją. Ši dalis nuo 2022 metų indeksuojama norint palaikyti žmones, kurie, būdami darbo rinkoje, sumokėjo didesnes socialinio draudimo įmokas. 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Rita

Ne pašalpas reikia mokėti metų metus bedarbiams-tinginiams,o kelti minimalų atlyginimą ir skatinti dirbti. Tai ir pajamų daugiau surinksit į biudžetą ir pensijas galima bus didint.

Juozas

Koks sukčius sugalvojo tuos apskaitos vienetus už paskutinius metus. Pensiją reik skaičiuot už visus isdirbtus metus. 10 metų viršija stažą turi mažiausiai 250 dadeti už tuos metus. Prie bazinės pensijos o dabar padaryta kas pažinčių dėl darbo turi tai paskutinius metus parodo didesnė alga. Tai yra korupcija valstybėje.

Jonė

Koks gali būti apskaitos taškų skaičiavimas nuo vidutinio uždarbio.Žmogus gaudamas minimalų atlyginimą už metus gauna tik puse apskaitos vieneto
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS