M. Skuodis apie baltarusiškų trąšų tranzitą: šioje situacijoje kaltų yra labai daug | KaunoDiena.lt

M. SKUODIS APIE BALTARUSIŠKŲ TRĄŠŲ TRANZITĄ: ŠIOJE SITUACIJOJE KALTŲ YRA LABAI DAUG

Susisiekimo ministras Marius Skuodis sako, kad suradus sprendimą dėl baltarusiškų trąšų jis bus paskelbtas visuomenei, o dabartinėje situacijoje „kaltų yra labai daug“.

„Šitoj situacijoj kaltų yra labai daug, problemų ir neatsakytų klausimų yra labai daug. Kalbant dėl pačios sutarties pakeitimų, kurie turėjo būti pateikti už nacionalinį saugumą atsakingoms institucijoms, baigiant avansais, kurie buvo priimti, čia yra tie klausimai, į kuriuos mes atsakysime“, – trečiadienį prie Vyriausybės žurnalistams sakė M. Skuodis.

Jis teigė, kad sprendimų, kaip užkardyti „Belaruskalij“ trąšų tranzitą „yra ne vienas“, tačiau nenori kartoti klaidų ir įvardinti jų iš anksto.

„Sprendimų yra ne vienas, aš nenorėdamas kartoti klaidų nenoriu jų įvardinti iš anksto, nenoriu minėti jokių datų. Kai mes sutarsime ir būsime tikri dėl sprendimų, kurie priklauso nuo mūsų, tada mes labai aiškiai juos komunikuosime“, – sakė M. Skuodis.

Šitoj situacijoj kaltų yra labai daug, problemų ir neatsakytų klausimų yra labai daug.

Ministras patvirtino rudenį pasirašęs įsakymus dėl leidimo „Belaruskalij“ atstovams atvykti į Lietuvą, bet teigė tai padaręs bendra tvarka ir su jais nesusitikęs.

„Taip, aš pasirašau ne vieną įsakymą dėl trečiųjų šalių piliečių atvykimo į Lietuvą, tokia yra tvarka, institucijos, įstaigos  ar privataus sektoriaus kompanijos kreipiasi, jei tai aktualu jų verslui, ir aš kaip atsakingas už tą sritį ministras tuos įsakymus pasirašau“, – teigė M. Skuodis.

Komentuodamas premjerės Ingridos Šimonytės sprendimą netenkinti jo atsistatydinimo prašymo M. Skuodis teigė nežinojęs jo iki vėlaus vakaro, prieš pat paskelbiant.

„Su premjere mes vakar turėjom keletą susitikimų, ir ryte aštuntą valandą, ir po to devintą valandą vakare. Aš devintą valandą tikrai nežinojau asmeniškai premjerės sprendimo, išėjau po susitikimo jau su prašymu atsiimti (atsistatydinimo) prašymą ir eiti dirbti, o ne prašymus nešioti“, – sakė M. Skuodis.

Jis taip pat tvirtino nežinantis, kiek liks dirbti valstybės valdomų „Lietuvos geležinkelių“ vadovas Mantas Bartuška, antradienį paskelbus, kad jis trauksis po pereinamojo laikotarpio.

„Tai yra tik valdybos kompetencija ir valdybos sprendimai, kai jie bus priimti, valdyba pati pakomentuos“, – sakė susisiekimo ministras.

Premjerė I. Šimonytė antradienį paskelbė, kad užsienio reikalų ir susisiekimo ministrai Gabrielius Landsbergis bei M. Skuodis turi toliau eiti pareigas ir Vyriausybė tęs darbą ta pačia sudėtimi.

Ji pranešė netenkinanti ministrų atsistatydinimų pareiškimų, nepaisant problemų stabdant „Belaruskalij“ trąšų tranzitą per Lietuvą.

G. Landsbergis ir M. Skuodis praėjusią savaitę pranešė esantys pasirengę atsistatydinti dėl tebesitęsiančio „Belaruskalij“ trąšų tranzito per Lietuvą, nepaisant gruodžio 8 dieną įsigaliojusių JAV sankcijų šiai įmonei.

Prieš tai buvo pranešta apie „Lietuvos geležinkelių“ vadovo M. Bartuškos pasitraukimą po pereinamojo laikotarpio.

Įmonės valdybos pirmininkas Kęstutis Šliužas pranešėm kad M. Bartuška trauksis siekiant deeskaluoti situaciją dėl nepaisant JAV sankcijų „Belaruskalij“ tebesitęsiančio trąšų tranzito per Lietuvą ir sumažinti reputacines įmonės rizikas.

Pasak K. Šliužo, iki atsistatydinimo M. Bartuška su komanda turės sukurti „labai aiškų, skaidrų ir efektyvų“ veiksmų planą, kaip toliau valdyti situaciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

>šioje situacijoje kaltų yra labai daug

Tik nubaudė nekaltą iešmininką.

Alis...

jų laivas siūbuodamas plaukia per vandenyną... ir plaukia nežinia kur...

nesuprantu

Tai kam reikalingas ministeris, jeu randa daug kaltų? Tai ką veikia jis pats?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS