M. Skuodis: remiame prezidento siūlymą dalį valstybinių kelių perduoti savivaldai | KaunoDiena.lt

M. SKUODIS: REMIAME PREZIDENTO SIŪLYMĄ DALĮ VALSTYBINIŲ KELIŲ PERDUOTI SAVIVALDAI

Susisiekimo ministras Marius Skuodis pritaria prezidento idėjai dalį valstybinių kelių, pirmiausia gyvenvietėse, perduoti savivaldybėms.

„Mes pozityviai vertiname prezidento ir Prezidentūros iniciatyvą, kad dalį valstybinių kelių, ypač kurie eina per gyvenvietes, reikėtų perduoti savivaldai“, – antradienį Seime vykstančioje tarptautinėje konferencijoje apie kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo galimybes ir alternatyvas teigė ministras. 

„Dėl perdavimo sąlygų, terminų – diskusinis klausimas. Į jį reikia atsakyti, bet faktas – kryptis, man atrodo, ilgalaikėje perspektyvoje turėtų būti šita“, – pridūrė jis. 

Gitanas Nausėda žada inicijuoti įstatymų pakeitimą, kad savivaldybėms būtų suteikta daugiau savarankiškumo prižiūrint kelius. Pataisas prezidentas ketina pateikti Seimo pavasario sesijoje.

Šalies vadovo vyriausiasis patarėjas Jarekas Niewierowiczius (Jarekas Neverovičius)  sakė, kad savivaldybių, kurių teritorijoje yra valstybinių kelių, administracija susiduria su problemomis.

„Susiduria su labai praktiškais dalykais – kaip pastatyti stotelę, kaip pėsčiųjų perėją padaryti. Tas perdavimas daug ką palengvintų“, – konferencijoje kalbėjo prezidento atstovas. 

Pasak M. Skuodžio, dabar valstybinių kelių priežiūrai skiriama 600 mln. eurų, Lietuvoje yra 21 tūkst. kilometrų tokių kelių. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS