M. Skuodis: svarbu, kad ir verslas rūpintųsi duomenų apsauga, ir gyventojai keltų klausimus | KaunoDiena.lt

M. SKUODIS: SVARBU, KAD IR VERSLAS RŪPINTŲSI DUOMENŲ APSAUGA, IR GYVENTOJAI KELTŲ KLAUSIMUS

Susisiekimo ministras Marius Skuodis sako nemanąs, kad pastaruoju metu įvykę duomenų nutekinimo atvejai pakirs gyventojų pasitikėjimą technologijomis ir akcentuoja, kad svarbu, jog tiek verslas kreiptų į tai dėmesį, tiek gyventojai keltų klausimus.

„Nemanau, (kad tai paveiks lietuvių pasitikėjimą technologijomis – ELTA).  Labai svarbu ir kompanijoms papasakoti, kaip tavo duomenys yra apsaugoti, juo labiau kad kai jungiamės prie tokių sudėtingesnių paskyrų, tikrai nepakanka vieno slaptažodžio, galbūt reikia ir kažkokia programėle pasinaudoti. Man atrodo, kad tikrai sprendimų yra, svarbu, kad tiek verslas į tai kreiptų dėmesį, tiek patys gyventojai keltų klausimus, ar prisijungimas saugus“, – LRT radijui antradienį sakė M. Skuodis.

Ministras akcentavo, kad nuo kibernetinių atakų niekas nėra 100 proc. apsaugotas, bet svarbu, kokios pastangos dedamos rizikoms valdyti.

„Turime stiprų Kibernetinio saugumo centrą, kuris rūpinasi visomis valstybės institucijomis. Tas pradėta daryti prieš kelerius metus, gana neseniai, bet Lietuva jau yra pasiekusi pakankamą pažangą šitoje srityje. Nuo kažkokių atakų niekas nėra 100 proc. apsaugotas, bet klausimas, kokias dedame pastangas valdyti rizikas“, – sakė M. Skuodis.

ELTA primena, kad, paaiškėjus, jog kibernetiniai nusikaltėliai forume paskelbė apie 110 tūkst. Lietuvoje registruotų automobilių nuomos paslaugas teikiančios „CityBee“ klientų informaciją, Lietuvos kriminalinės policijos biuras pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl pavogtų duomenų.

Praėjusią savaitę taip pat pranešta apie interneto svetainės Orakulas.lt, portalo „Darni pora“ klientų nutekėjusius duomenis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS