Marijampolės atliekų surinkimo konkurse įtariamas kartelis | KaunoDiena.lt

MARIJAMPOLĖS ATLIEKŲ SURINKIMO KONKURSE ĮTARIAMAS KARTELIS

  • 0

Marijampolės apskrities komunalinių atliekų tvarkymo konkurse įtariamas kartelinis susitarimas.

 Preliminariu Konkurencijos tarybos vertinimu, konkurse draudžiamą susitarimą galėjo sudaryti bendrovės „Ekoaplinka“, investicijų bendrovės „BaltCap“ netiesiogiai valdoma žaliavų ir komunalinių atliekų tvarkymo įmonė „Ecoservice“ ir „Marijampolės švara“.

„Tyrėjų preliminariu vertinimu, tyrimo metu nustatytų faktinių aplinkybių visuma ir įmonių tarpusavio susirašinėjimas patvirtina, kad įmonės galimai sudarė susitarimą dėl kainų nustatymo“, - pranešė taryba.

Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centras (MAATC) komunalinių atliekų tvarkymo konkursą paskelbė 2015 metų birželį, tačiau šių metų vasarą jis buvo nutrauktas Apeliacinio teismo sprendimu.

Apeliacinio teismo birželio 16 dienos nutartyje nurodoma, jog konkurse dalyvavo bendrovė „VSA Vilnius“ ir du konsorciumai - „Ekoaplinka“ kartu su partnere įmone „Telšių keliai“ ir „Marijampolės švara“ kartu su bendrovėmis „Ecoservice“ ir „Ekonovus“.

Apeliacinis teismas nutarė, kad abu konsorciumai neteisingai išskaidė savo pasiūlymus, skaičiuodamos pastoviosios ir kintamosios dalies proporcijas, o MAATC nepagrįstai pripažino, jog tokie skaičiavimai atitiko pirkimo sąlygas.

Jose buvo numatyta, kad pasiūlymus turi sudaryti 70 proc. pastovi ir 30 proc. - kintanti kaina. Tuo metu „Ekoaplinkos“ pasiūlymas buvo išskirstytas 69,99989 proc. pastovią ir 30,000102 proc. kintamą dalį, o „Marijampolės švaros“ - atitinkamai 69,999834 proc. ir 30,000166 proc.

Cvpp.lt paskelbtoje konkurso ataskaitoje nurodoma, jog „Ekoaplinkos“ konsorciumas 6,5 metų siūlė atliekas rinkti už 13,899 mln. eurų, „VSA Vilniaus“ pasiūlyta kaina buvo 47 eurais didesnė, o „Marijampolės švara“ su partneriais pasiūlė 14,230 mln. eurų kainą.

Konkurencijos tarybos atstovė spaudai Dovilė Sandaraitė BNS sakė, kad „VSA Vilnius“ buvo pateikusi tinkamą paraišką konkursui.

MAATC šiais metais buvo nutraukusi atliekų rūšiavimo gamyklos valdymo sutartį su „NEG recycling“, tačiau liepą ji buvo atnaujinta, kai bendrovė ir Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centras taikiai susitarė dėl valdymo veiklos atnaujinimo ir nuostolių padengimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS