Mažėja paskolų palūkanų kompensacijos smulkiam ir vidutiniam verslui | KaunoDiena.lt

MAŽĖJA PASKOLŲ PALŪKANŲ KOMPENSACIJOS SMULKIAM IR VIDUTINIAM VERSLUI

  • 0

Nuo vasario mažėja paskolų palūkanų kompensacijos smulkiam ir vidutiniam verslui (SVV). Įmonės galės tikėtis iki 40 proc. sumokėtų palūkanų kompensavimo, bet ne daugiau kaip 5 proc. metų palūkanų, pranešė „Invega“.

Šiuo metu kompensuojama iki 50 proc. sumokėtų palūkanų, bet ne daugiau kaip 7 proc. metų palūkanų. Tačiau esant ribotiems valstybės biudžeto ištekliams pagal paraiškas, pateiktas nuo vasario 1-osios, kompensacijos mažinamos.

Kaip ir iki šiol, palūkanų kompensavimo laikas negali būti ilgesnis kaip 36 mėnesiai.

Palūkanų kompensavimas yra viena populiariausių „Invegos“ pagalbos verslui priemonių. Vien pernai verslams buvo išmokėta daugiau kaip 23 mln. eurų. 

Pasak įstaigos Tiesioginių skolinių produktų ir dotacijų skyriaus vadovės Žanos Ziminos, šios ir kitų priemonių sąlygos yra peržiūrimos atsižvelgiant į esamą ekonominę ir geopolitinę situaciją šalyje.

Kaip ir anksčiau, kompensuojamos tik investicinių paskolų ir finansinės nuomos (lizingo) palūkanos. Pagal paraiškas, pateiktas nuo šių metų vasario, investicine laikoma paskola, kurios ne mažiau kaip 71 proc. sumos (iki tol – 51 proc.) numatyta skirti investicijoms, o likusią dalį – apyvartinėms lėšoms.

Nuo vasario nebus kompensuojamos palūkanos už įsigyjamas M kategorijos transporto priemones, skirtas keleiviams vežti. Bus kompensuojamos tik iki 35 tūkst. eurų paskolos palūkanų dalis ir tik N, O kategorijos, specialios paskirties ir kitoms transporto priemonėms įsigyti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS