Moterų ir vyrų darbo užmokesčio atotrūkis per metus nepakito | KaunoDiena.lt

MOTERŲ IR VYRŲ DARBO UŽMOKESČIO ATOTRŪKIS PER METUS NEPAKITO

  • 0

Moterų ir vyrų darbo užmokesčio atotrūkis šalyje, neįskaitant žemės ūkio, miškininkystės ir žuvininkystės įmonių, pernai siekė 11,1 proc. ir, palyginti su 2021 metais, nepakito.

Didžiausias atotrūkis buvo finansinės ir draudimo veiklos įmonėse – 31,8 proc., informacijos ir ryšių – 28,4 proc., žmonių sveikatos priežiūros ir socialinio darbo – 25,6 proc., penktadienį pranešė Valstybės duomenų agentūra.

Transporto ir saugojimo bei statybos įmonėse dirbančių moterų vidutinis valandinis darbo užmokestis iki mokesčių viršijo vyrų, todėl atotrūkis buvo neigiamas – minus 11,9 ir 3,6 proc.

Statistikų teigimu, atotrūkiui įtakos turėjo vyrų ir moterų skaičiaus pasiskirstymas pagal ekonominės veiklos rūšis, jų profesija, išsilavinimas, amžius, darbo stažas ir kitos priežastys.

Pernai atotrūkis mažėjo iki 25 metų, 35–44 metų bei 65-erių ir vyresnių darbuotojų amžiaus grupėse. Didžiausias jis pernai buvo 35–44 metų darbuotojų (16,6 proc.) grupėje, o mažiausias – vyresnių nei 65 metų (5,5 proc.) grupėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS