Seimas atmetė taršių automobilių mokestį | KaunoDiena.lt

SEIMAS ATMETĖ TARŠIŲ AUTOMOBILIŲ MOKESTĮ

Seimas antradienį atmetė siūlomą naują automobilių taršos mokestį ir kelių balsų persvara atidavė projektą tobulinti Aplinkos ministerijai.

Seimas nepriėmė svarstyti daug diskusijų sukėlusio Transporto priemonių taršos mokesčio įstatymo projekto: už balsavo 30 Seimo narių, prieš – 36, o susilaikė 34. Kitu balsavimu jis atiduotas koreguoti iniciatoriams.

Aplinkos ministro Kęstučio Mažeikos teigimu, projektas bus patobulintas.

Pagal siūlytą projektą, vienkartinis mokestis būtų mokamas nuo kitų metų registruojant  automobilį ir siektų nuo kelių dešimčių eurų iki 1280 eurų.

Mokestis, pasak aplinkos ministro, ragintų žmones įsigyti mažiau taršius automobilius ir pakeis šalies transporto parko struktūrą. Jis valstybės biudžetą turėtų papildyti beveik 30 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (29)

Tiesiog Lietuvis

Miestuose gali važinėti su viešuoju transportu o kiti žmonės kaip pagalvojus kur iš kokio kaimo ar panašei ką jiems daryti niekas nepagalvoje o į patingai žiemą ką iems daryti jugi su savo algom neyperkam mašinų iš salono naujiu nusiperka tiesiog mašina kad būtų su kuo važiuoti į darbus o kaime nėra jugi kaip Kaune troleibusų

Tarsai

Kaip tu to nesupranti geri auto pakainuos o pigu pasiema nes lengva i metalo lauza atiduot jei sugenda... o jei tau kaskas nepatynka tai pats ir su autobusias ir vazinek

Keista

Keistumas tame kad sutinkama del naujo mokescio kaip tokio. Negi neturitnkir pinigus isleisti?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS