Ne tik druska ir konservai šluojami iš lentynų: parduotuvėse nerasite elektros generatorių | KaunoDiena.lt

NE TIK DRUSKA IR KONSERVAI ŠLUOJAMI IŠ LENTYNŲ: PARDUOTUVĖSE NERASITE ELEKTROS GENERATORIŲ

  • 28

Ne tik druska ir konservai pastarosiomis savaitėmis šluojami iš lentynų. Parduotuvėse nerasite ir daug brangesnių prekių – elektros generatorių. Norintiems juos įsigyti, tenka užsirašyti į eilę ir laukti. Paklausa kainas pakoregavo dvigubai. Dalis generatorius pirko kaip paramą Ukrainai, kiti pirko sau. Civilinės saugos specialistai sako, kad yra alternatyvių prietaisų, kurie pagelbėtų dingus elektrai, todėl pulti ieškoti generatorių neverta, praneša LNK.

Surasti generatorių filmavimui nelengva. Šis – vienintelis likęs specializuotoje generatorius parduodančioje parduotuvėje. 

Pardavėjai sako, kad elektros generatorių paklausa padidėdavo po įvairių gamtos stichijų: liūčių, viesulų ar didelio sniego. Tačiau prasidėjus karui Ukrainoje generatoriai taip pat buvo išgraibstyti. 

Generatorių ieškantys dabar užrašomi į eiles. Ir turi laukti savaitę–dvi, kol galbūt prekyboje atsiras norima prekė. 

Kalbinti gyventojai sako, kad įsirenginėti slėptuvių ir ieškoti generatorių tam atvejui, jei dingtų elektra, nemato reikalo. 

„Esu kalio jodido pasiruošusi ir daugiau mažiau perskaičiusi rekomendacijas“, – sako viena moteris.

„Aš manau, kad dokumentus ir truputį pinigų reikia turėti. O visa kita – ką čia prisiruoši“, – kalba kita gyventoja.

„Tokį planą esame susidėlioję. Truputį esame atsargų nusipirkę, pasikalbėję, kaip, kur, kada eitume, ką darytume. Bet lagaminai sukrauti nėra“, – sako dar viena moteris.

„Visą laiką mūsų žmonės sugeba padaryti iš nieko problemą“, – teigia kitas gyventojas.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Iki karo elektros generatoriai į Lietuvą buvo atvežami ir iš Ukrainos. Dabar situacija susiklostė taip, kad atvežti ukrainietiški generatoriai masiškai vežami atgal. 

Generatorių paklausa išaugino ir jų kainas. Anksčiau paprasčiausias generatorius kainavo iki 250 eurų, o dabar jau 500. Galingesnio generatoriaus kaina prasideda nuo pusantro tūkstančio. Dar tenka mokėti ir už benziną ar dyzeliną, kuriuo generatorius maitinamas. Parai degalų reikėtų 10–15 litrų. 

Civilinės saugos specialistai tikina, kad dingus elektrai galima išsiversti ir be brangiai kainuojančių generatorių. 

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

Jonas

Ne beprotis šokdina pasaulį o bepročius .Jeigu ne Putinas ,tai kitas būtų pradejas karą.O yra tokia vakstybė, kuri kursto tautaa ,nes jai naudinga, kad kažkur vyktų karai.

Cha cha

Bukaprociai veikia. Po grikiu, druskos ir jodo tableciu dabar generatoriai. Idomu koks sekantis bus perkamas produktas siu durniu asortimente?

Jonas

Idijotai visa tą žodžio prasme.Lietuvoje nebus karo,būkite ramūs.Naudodamiesi Ukrainoje esamu karu, nori Lietuvoje padaryti biznį,išparduoti prekes, kurių neperka.Durni kurie druską perka,durni kurie generatorius perka,durni kurie nevykusius ,baisius konservus perka.Gydytis metas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS