Nedarbas euro zonoje pasiekė rekordines žemumas | KaunoDiena.lt

NEDARBAS EURO ZONOJE PASIEKĖ REKORDINES ŽEMUMAS

Nedarbas euro zonoje gegužę toliau mažėjo ir pasiekė rekordines žemumas. Bedarbių skaičius, lyginant su ankstesniu mėnesiu, smuko 0,1 procentinio punkto iki 6,6 proc., ketvirtadienį Liuksemburge pranešė Eurostatas. Tai yra žemiausias lygis nuo euro įvedimo.

Ekspertus nustebino šie rodikliai darbo rinkoje. Jie prognozavo vidutiniškai 6,8 proc. nedarbą.

Be to, Eurostatas pakoregavo balandžio mėnesio nedarbo lygį. Jis siekė 6,7 proc., o ne 6,8 proc., kaip skelbta anksčiau.

Prieš metus nedarbas euro zonoje dar buvo daug didesnis ir siekė 8,1 proc. Nuo 2021 metų pavasario nedarbas 19 euro zonos šalių mažėja. ES padėtis panaši. Čia gegužę nedarbas, Eurostato duomenimis, siekė 6,1 proc.

Didžiausias nedarbas euro zonoje fiksuotas 2013 metais per euro skolų krizę. Tada jis viršijo 12 proc.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Dadu dadu

Tai viską uzkaisiojo ukrainiečiais. Laimingi dabar.

ogi

taip europridurkai su politbezdagalviais vasaliskai povil joniu ir kt saiku metodais sankcijom griauna ne rusus o savo pramone ir visa kas susieje su zmoniu pragyvenimu ir doiciai su lenkais bei prancuzais jau praregejo nes lodams ant to kuris suteikia pragyvenimui produkcija kurios neturime netik neprotinga bet slyksciai idijotiska ir 1 vita siame beprotnamy uzima swedberg saika su visom pasekmem kuriu siems tyronams dar maza?===

SUSIJUSIOS NAUJIENOS