Nedarbingumo pažymėjimų išdavimo tvarka atsidarius darželiams nesikeičia | KaunoDiena.lt

NEDARBINGUMO PAŽYMĖJIMŲ IŠDAVIMO TVARKA ATSIDARIUS DARŽELIAMS NESIKEIČIA

  • 1

Tėvams, auginantiems lėtinėmis ligomis sergančius vaikus, ir toliau bus išduodamas nedarbingumo pažymėjimas. Kreiptis dėl jo pratęsimo gali kreiptis ir ikimokyklinio amžiaus vaikus prižiūrintys tėvai. Kaip jau skelbta, nuo gegužės 18 dienos veiklą gali atnaujinti darželiai ir ikimokyklinio ugdymo grupės.

Socialinės apsaugos ir darbo ministro Lino Kukuraičio teigimu, šiuo metu apie 60 tūkst. gyventojų naudojasi nedarbingumo pažymėjimais, kad galėtų prižiūrėti savo vaikus, neįgaliuosius ar senjorus.

„Sveikatos apsaugos misterija nerekomenduoja į darželius vesti vaikų, sergančių lėtinėmis ligomis ir vaikų, kurie gyvena su rizikos grupėms priskiriamais asmenimis“, – nuotolinėje spaudos konferencijoje sakė L. Kukuraitis.

Jo teigimu, tokių vaikų tėvams toliau bus išduodamas nedarbingumas ir mokama ligos išmoka kaip ir iki šiol per karantiną.

„Kiti tėvai gali prašyti tęsti nedarbingumą net jei darželiai atsidaro, bet jie neturi galimybių ugdyti visų iki karantino darželį lankiusių vaikų. Tad iš esmės nedarbingumo išdavimo tvarka lieka ta pati, patys tėvai nusprendžia naudotis nedarbingumo pažymėjimu ar ne“, – sakė socialinės apsaugos ir darbo ministras.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nors

Tiek toliau nuo tos coronos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS