Niūri statistika: kas penktas darbuotojas pernai spalį uždirbo 300 eurų ar mažiau | KaunoDiena.lt

NIŪRI STATISTIKA: KAS PENKTAS DARBUOTOJAS PERNAI SPALĮ UŽDIRBO 300 EURŲ AR MAŽIAU

  • 1

Lietuvoje pernai spalį 19,4 proc. darbuotojų uždirbo minimaliąją mėnesinę algą (MMA) arba mažiau, iš jų daugiau negu pusė dirbo ne visą darbo laiką.

300 eurų ir mažesnį darbo užmokestį gavusių darbuotojų skaičius pernai spalį siekė 211,4 tūkst., iš jų 124,7 tūkst. dirbo ne visą darbo laiką, pranešė Statistikos departamentas.

2013-ųjų spalį, kai MMA buvo 1000 litų (289,6 euro), minimaliąją mėnesinę algą arba mažiau uždirbusių darbuotojų dalis buvo 20,7 procento.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

GHA CHA

Tai dar išskirkit duomenis, kiek gavo tokių atlyginimų privačiame sektoriuje, manau, rezultatas bus pribloškiantis. Ir ar žinote, kiek laiko realiai dirbo tie, kurie " atseit" dirbo nepilną darbo dieną? Išeitų taip, kad padidinus MMA, žmonės ėmė mažiau dirbti, ar čia kartais visus apniko tinginystė? Manau, tai rezultatas, kai didinama MMA, o " užmirštama" padidinti NPD ( neapmokestinamas pajamas ), tai ko gero, darbdaviams būdas, kompensuoti padidėjusias išlaidas mokesčiams.Manau, nuo tokių padidinimų nauda tik valdžiai, mokesčių daugiau...Juk pagal kainas tai neapmokestinamos pajamos turėtų būti ne mažiau 400 eurų, dabar gi panašu į vergovę, kai net nuo būtiniausiems poreikiams reikalingų ir žmogaus uždirbtų pinigų beveik pusė atimama mokesčiams.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS