P. Saudargas: nusikalstama, kai verslas uždirba pelną penėdamas režimus | KaunoDiena.lt

P. SAUDARGAS: NUSIKALSTAMA, KAI VERSLAS UŽDIRBA PELNĄ PENĖDAMAS REŽIMUS

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui (NSGK) trečiadienį ruošiantis aiškintis Lietuvos verslo ryšių su Rusija mastą ir tendencijas, Seimo vicepirmininkas konservatorius Paulius Saudargas Lietuvos įmonių darbą su šia šalimi vadina nusikalstamu.

Pasak jo, nesant teisinių būdų riboti šiuos ryšius, tokių įmonių viešinimas galėtų būti „paskutinė instancija“.

„Yra to verslo, kuris kaip tik aukoja, remia Ukrainą (...), o kitas verslas tuo metu uždirba pelną sau penėdamas režimus. Man atrodo tai tiesiog nusikalstama“, – Žinių radijui trečiadienį sakė parlamentaras.

Anot jo, su Rusija dirbančios įmonės turėtų būti viešinamos.

„Manau, kad taip (reikėtų viešinti – BNS). Čia yra tikrai tam tikras peilis į nugarą. Darbas su režimais juos penint vis tik yra ne mūsų valstybės interesas ir apskritai ne demokratinio pasaulio interesas“, – teigė P. Saudargas.

Jis mano, kad būtent vieša informacija apie „Vičiūnų grupės“, kurios vienas iš savininkų yra Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, verslą Rusijoje, galėjo sumažinti šio politiko rėmėjų gretas.

Kitas verslas tuo metu uždirba pelną sau penėdamas režimus. Man atrodo tai tiesiog nusikalstama.

„Manau, kad dalis visuomenės ir priėmė negatyviai. (...) Kažkam galbūt patinka jo (V. Matijošaičio – BNS) veikla, kaip mero, ir jį vis tiek remia. Bet dalis galbūt nusisuko, matydami, kad jo, kaip verslininko veikla, atsiprašau, susijusi su Rusija labai tiesiogiai. Kuo daugiau žmonių atsimerks, tuo bus geriau, tai tas viešumas aš manau prisideda“, – teigė P. Saudargas. 

„Jeigu nebėra kito teisinio kelio (...), galbūt paskutinė instancija yra viešumas, visuomenės spaudimas“, – svarstė Seimo vicepirmininkas.

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, 2022 metais verslo ryšius su Rusija nutraukė tik kiek daugiau nei pusė į šią šalį eksportuojančių Lietuvos įmonių, o su ja prekiaujančių bendrovių yra daugiau kaip 200. Į Baltarusiją eksportuojančių lietuviškų įmonių skaičius nuo karo Ukrainoje pradžios išaugo iki daugiau kaip 700.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos duomenimis, 2022 metų sausį-spalį lietuviškos kilmės prekių eksportas į Rusiją siekė 171 mln. eurų, o Lietuvos importas iš Rusijos – 2,8 mlrd. eurų – atitinkamai 42,8 proc. ir 17,5 proc. mažiau nei tuo pat laiku 2021-aisais. 

Lietuvos banko skaičiavimais, nuo karo pradžios bendras Lietuvos eksportas į Rusiją sumažėjo 4 proc., tačiau 4,2 proc. padidėjo į kitas Nepriklausomų valstybių sandraugos (NVS) šalis.

Rašyti komentarą
Komentarai (29)

onute

DIEVULIAU GELBĖK LIETUVA NUO TOKIU DEBILOIDU KAIP KRIŠČIUVAS GENTVILIUKAS SAUDARGAS MALDEIKIUKAS TAI SILPNO PROTELIO SPECIALEI PARINKTI ATSILIKUSIO PROTELIO BERAŠČIAI PRAKIŠTI KAD GALĖTU JAIS MANIPULIUOTI MUSU VAGIU ŠAIKA VALDŽIOJE

Anonimas

KO GERA ?KO GERA? ESI MULKIS ARBA PEDOFILAS ,KURIS KAŽKĄ SLIAPIA....Senai siekiama išsiaiškinti ar mergaites nenužudė ,kaip ŪSĄ ,KURIS PLANAVO LYG TAI PRABILTI

to <<<<<

KO gara?ko gara? brude,kodėl tu domiesi svetimomis mergaitėmis,savosiosmis rūpinkis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS