Padėtis darbo rinkoje: įvardijo, kokių profesijų trūksta labiausiai | KaunoDiena.lt

PADĖTIS DARBO RINKOJE: ĮVARDIJO, KOKIŲ PROFESIJŲ TRŪKSTA LABIAUSIAI

Prasidedant 2022-iesiems, Užimtumo tarnybos sąrašuose Kauno apskrityje buvo įrašytos 36 467 darbo ieškančiųjų gyventojų pavardės. Sausį pavyko įsidarbinti 3300 šios apskrities gyventojams, dar 581 pradėjo dalyvauti aktyvios darbo rinkos politikos priemonėse.

Tiek sausio, tiek vasario pradžioje registruotų Užimtumo tarnyboje apskrities gyventojų procentinė išraiška nesikeitė ir siekė 10,4 proc. bendro darbingo amžiaus žmonių skaičiaus. Tačiau atskirose savivaldybėse šiokių tokių pokyčių įvyko: Kauno mieste nedarbo lygmuo sausį sumažėjo 0,1 proc. (iki 10,4 proc.), Kauno rajone – 0,3 proc. (9,2 proc. vasario 1-ąją). Bet ryškesnis pokytis, deja, ne mažėjimo linkme, įvyko Kėdainių rajone. Čia per Užimtumo tarnybą ieškančiųjų darbo gyventojų sausio mėnesį padaugėjo nuo 11,2 proc. iki 11,8 proc.

Didžiausiu (12,6 proc.) registruotu nedarbu iš kitų Kauno apskrities savivaldybių vis dar išsiskiria Jonavos rajono savivaldybė. Panašus nedarbo lygmuo (12,2 proc.) tebėra Raseinių rajone – per pirmąjį šių metų mėnesį tarp Užimtumo tarnybos klientų šio rajono gyventojų padaugėjo 0,1 proc. Tiesa, lygiai toks pat neženklus statistinis augimas sausį fiksuotas ir Birštono savivaldybėje, kuri procentine išraiška tebelieka mažiausio Kauno apskrityje nedarbo lyderė. Vasario pradžioje tik 7,2 šio kurorto darbingų gyventojų buvo registruoti Užimtumo tarnybos padalinyje.

Kauno miestas drauge su kita didžiąja apskrities savivaldybe – Kauno rajono, prasidedant paskutiniajam žiemos mėnesiui, bendrai turėjo 24 652 gyventojus, darbo ieškančius per Užimtumo tarnybą. Susirasti darbą sausį pavyko 2382 Kauno ir gretimo rajono gyventojams.

Tarnyba, skelbdama paklausias profesijas, kurių atstovus pasirengę įdarbinti darbdaviai, mini reklamos ir rinkodaros, pirkimo ar slaugos bei kitokius specialistus, apskaitos ir buhalterijos, sandėliavimo tarnautojus, pardavėjus, vairuotojus, slaugos specialistus, socialinius darbuotojus bei konsultantus, virėjus. Taip pat – vairuotojus, statybinių profesijų, paslaugų, aptarnavimo atstovus, įvairių sričių kvalifikuotus ir nekvalifikuotus darbininkus.

Bedarbiams siūlomos kvalifikacijos įgijimo ar persikvalifikavimo galimybės, kuriomis, pasak Užimtumo tarnybos atstovų, 2022-aisiais suskato pasinaudoti daugiau darbo ieškančių asmenų nei tokiu pačiu metu pernai.

Užimtumo tarnyba šįmet paskelbė tik vieną pranešimą apie grupės darbuotojų atleidimą (24 darbuotojus apie tai įspėjo baldų gamyba užsiimanti įmonė. Pernai panašių pranešimų (kur kas su ženklesniais atleidžiamų darbuotojų skaičiais) sausį ir vasarį Užimtumo tarnyba gavo 9.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Krisss

Man nemokamai,nors esu dirbanti,net gimdos kaklelio vėžinio tyrimo neatlieka,nes "neatėjo"laikas,tai teks mokėti pinigus ir darytis mokamai privačioje klinikoje.Aplamai už viską visur mokam ir taip ima pyktis,kad emigrantam,pabėgėliams,aplamai visiems užsieniečiams viskas nemokamai

Klpd.

Taigi liandzbergas tuoj tuoj Ukrainoj sukels karą ir visi puls per sieną bėgt į Lietuvą(jau dabar ką tik priimtas sprendimas gydyt Ukrainos kareivius Lietuvoje nemokamai..:D).O kai pabėgėliai užtvindys mūsų šalį, verslas vėl pradės gyvent auksinius laikus kaip 1990-2000.T.y. varguolių minios stovės už kiekvienų vartų laukdamos, bet kokios darbo vietos ir sutikdamos dirbt ,,už pilvą":D)

kitas

ką reiškia toks straipsnio pavadinimas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS