Pirotechnikų asociacija silpnais fejerverkais siūlo prekiauti tik gruodį | KaunoDiena.lt

PIROTECHNIKŲ ASOCIACIJA SILPNAIS FEJERVERKAIS SIŪLO PREKIAUTI TIK GRUODĮ

Lietuvos pirotechnikų asociacija siūlo mažą pavojų ir triukšmą keliančiais fejerverkais, kurie skirti naudoti lauke, leisti prekiauti laikinai – tik gruodžio mėnesį.

Įmonės policijai iki lapkričio pabaigos privalėtų nurodyti kiekvieną prekybos vietą, t.y. patvirtinti, ar vyks prekyba. Jeigu tokio patvirtinimo nebūtų, prekyba būtų negalima.

Tokia asociacijos iniciatyva pirmadienį aptarta Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitete. Pasak komitete dirbančio konservatoriaus Andriaus Vyšniausko, bus ieškoma konkrečių formuluočių, jos dar kartą aptariamos su verslu, tuomet bus balsuojama komitete.

Viešosios policijos valdybos Licencijavimo skyriaus viršininkas Audrius Čiupala pabrėžė, kad dabar išduota daug leidimų prekiauti tokiais F2 kategorijos fejerverkais, tačiau su daugeliu jų prekyba nevyksta.

„Kartais atvažiuojame ir randame, kad prekyba nevykdoma, o policija, norėdama patikrinti,  tuščiai važinėja. Tas informavimas būtų naudingas, nes turėtume tikrą informaciją apie tikrai veikiančius objektus ir jų sąrašą“, – teigė jis.

Visus metus galėtų prekiauti tik specializuotos parduotuvės, kurios turėtų leidimus prekiauti F2 ir kitų kategorijų fejerverkais bei reikiamas patalpas. A. Čiupalos duomenimis, tokių įmonių galėtų būti pusšimtis.    

Viešosios policijos valdybos atstovas sako, kad leidžiant laikiną F2 kategorijos fejerverkų prekybą, sumažėtų pirotechnikos prieinamumas ir fejerverkai būtų naudojami rečiau.

Lietuvos pirotechnikų asociacijos vadovo Ovidijaus Barkausko teigimu, dabar šiais fejerverkais prekiauti gali apie 1,5 tūkst. vietų, bet prekyba paprastai vyksta iki 500 vietų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS