Planas neišdegė: patikslintos deklaracijos atskleidė papildomą 154 tūkst. eurų sumą | KaunoDiena.lt

PLANAS NEIŠDEGĖ: PATIKSLINTOS DEKLARACIJOS ATSKLEIDĖ PAPILDOMĄ 154 TŪKST. EURŲ SUMĄ

  • 0

Gudrus planas neišdegė – taip būtų galima apibūdinti Kauno apskrityje veikiančios bendrovės atvejį, kurį nustatė Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (toliau – Kauno AVMI) specialistai. Mokesčių administratoriaus dėmesio sulaukusi bendrovė ištaisė klaidas ir papildomai deklaravo daugiau nei 154 tūkst. eurų Pridėtinės vertės mokesčio (toliau – PVM).

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija informuoja, kad nekilnojamojo turto ir žemės nuoma, eksploatavimu bei jų administravimu užsiimanti įmonė sulaukusi mokesčių administratoriaus dėmesio ištaisė savo pateiktų PVM deklaracijų neatitikimus ir deklaravo suteiktas paslaugas už daugiau nei 736 tūkst. eurų. Kauno apskrityje veikianti bendrovė gudrauti bandė laiku nenurodydama visų už suteiktas paslaugas gautų pajamų, tačiau po VMI atliktų administracinių veiksmų teko pasitaisyti – papildomai deklaruota per 154 tūkst. eurų PVM suma.

Mokesčių specialistams įtarimai dėl bendrovės veiklos kilo pastebėjus neatitikimus už šių metų pirmąjį pusmetį bendrovės pateiktose PVM deklaracijose. Įmonė gudriai veikė neišrašydama sąskaitų už suteiktas žemės nuomos paslaugas, nedeklaravo atliktų tiekimų į Europos Sąjungą, o PVM deklaracijose nurodė virš 100 tūkst. eurų grąžintino PVM iš biudžeto.

„Pagal PVM įstatymo nuostatas už suteiktas ilgalaikes paslaugas PVM sąskaita-faktūra turi būti išrašoma už visą per mėnesį suteiktų paslaugų. PVM sąskaitos faktūros neišrašymas neatleidžia nuo prievolės apskaičiuoti pardavimo PVM už faktiškai suteiktas paslaugas atitinkamu laikotarpiu“, – sako Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė, pridurdama, kad mokesčių administratorius pirmiausia orientuojasi į tikslą padėti mokėtojui pašalinti neatitikimus ir geranoriškai bendradarbiaujant skatinti pozityvią jo elgseną.

Mokėtoją informavus apie prievolę patikslinti atitinkamų mėnesių PVM deklaracijas, bendrovė ištaisė savo klaidas – deklaravo suteiktas paslaugas už daugiau nei 736 tūkst. eurų bei nurodė nuo jų apskaičiuotą 154 tūkst. eurų PVM sumą, kuri papildė šalies biudžetą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS