Prekybininkai: lietuviška produkcija pabrango ir dar brangs | KaunoDiena.lt

PREKYBININKAI: LIETUVIŠKA PRODUKCIJA PABRANGO IR DAR BRANGS

  • 18

Kasmetė lietuviškos produkcijos paroda Kaune šįkart pirkėjus sutiko rekordinėmis kainomis, praneša LNK.

Paroda „Rinkis prekę lietuvišką“ organizuojama jau tryliktą kartą. Čia susirenka tiek šeimos ūkiai, tiek stambūs lietuviškos produkcijos gamintojai.

Nors įvairių prekių gausa traukia akį, ypač – maisto, tačiau kainos didesnės nei pernai.

„Vyniotinis buvo 9,50 euro, o dabar – 10 eurų. Nugarinė buvo 11 eurų, o dabar – 12 eurų“, – pasakojo „Linkuvos mėsa“ pardavėja Dalė Šiurnienė.

Pieno produktai irgi brangesni.

„Kilogramo kaina kilo 1 euru“, – neslėpė „Stefutės sūrio“ savininkė Agnė Gasparavičienė.

Vilmanto Raupelio nuotr.

O kodėl kaina kilo?

„Viskas brangsta: prieskoniai, transportavimas, elektros sąnaudos“, – vardijo  A. Gasparavičienė.

Brango ir miltiniai produktai.

Viskas brangsta: prieskoniai, transportavimas, elektros sąnaudos.

„Jau du kartus kainos kilo ir pagal tendencijas matome, kad dar kils. Kai kurių produktų kaina šoktelėjo 10, kai kurių – 15 proc.“, – teigė „Šeimos kepyklėlės“ atstovė Ema Laurynaitė.

Už rudenį peršalimo profilaktikai naudojamą medų taip pat mokėsite brangiau.

„Brango žaliava ir mes taip pat analogiškai pabranginame 50 centų savo dėžutes. Jos dabar prie produkto kainos prideda 1 eurą, anksčiau pridėdavo tik 50 centų“, – aiškino MB „Medaus magija“ savininkė Vilma Žygaitienė.

Kainos dar kils

Panašu, kad kainų kilimas dar tik prasideda.

„Kiek kils produktų kainos, tiek kils ir mūsų gaminių. Dar apie 10 proc. tai tikrai“, –  sakė „Šeimos kepyklėlės“ atstovė.

Išaugusias kainas pastebi ir pirkėjai, tačiau sako, kad geriau sumokėti brangiau už lietuvišką produktą, nei pigiau už įvežtinį.

Kol pirkėjai skaičiuoja, kiek pabrango produktai, ministrai situaciją mato kitaip.

„Vištienos kainos krenta, pieno truputį (kyla, – aut.past), bet nėra didelio šuolio. Reikia remtis skaičiais, o skaičiai nėra tokie, kad galėtum pasakyti, kad viskas čia taip labai brangsta. Kažkiek gal ir pakils, nes grūdų kainos pakilo, tai natūralu, kad grūdų produktų kaina augs. Bet tikrai ne drastiškai“, – situaciją komentavo Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas.

„Kai kurie verslai labai sėkmingai pandemijos metu transformuojasi – jie auga, plečia eksportą, vysto prekybą internete. Yra ir nukentėjusių verslų, bet aš džiaugiuosi, kad didžiajai daliai pavyko atsigauti“, – sakė Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Žemės ūkio ministras teigė, kad šiuo metu kritinė situacija kiaulių sektoriuje.

„Svarstome, ką daryti su kiaulių sektoriumi, nes gali būti, kad nesulaukus valstybės paramos, jo Lietuvoje nebeliks“, – konstatavo K. Navickas.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Rinkis prekę ne lietuvišką

- pigesnę…

Kęstui

kap žiūriu esi nenulužtontis optimistas? Svajoji ir svajoji. Galvoji kad bent kuriai partijai rūpi tokie klausimai?Aniems nusiš..t tiek ant gabiu vaiku tiek ant visos Lietuvos

Klpd.

Labai norėčiau paraginti visus kas nors kiek turi žemės ir sąlygų, auginti viską ką gali. Ne tik sau, bet ir pardavimui. Mūsų šeima jau keli metai ,,turi" savo ūkininkus pas kuriuos važiuojame prekintis daržovėmis ir mėsa...Labai patogu ir žinai ką valgai. O va šitie perpardavinėtojai tai lupa ne tik nuo lietuvių gamintojų bet ir nuo mūsų kaip pirkėjų. Taip ir išeina kad daugiausia naudos nuskina tarpininkai pardavėjai. Kurie nei augina, nei ieško ar rūpinasi plėst asortimentą(tinka taspats pertąpati), bet tik parduoda, dažniausiai net neužpirkdami, o tik suteikdami prekybos plotą
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS