Prekybininkai norėtų prekiauti greitaisiais koronaviruso testais | KaunoDiena.lt

PREKYBININKAI NORĖTŲ PREKIAUTI GREITAISIAIS KORONAVIRUSO TESTAIS

Prekybininkai siūlo leisti jiems prekiauti greitaisiais koronaviruso antigeno testais. Lietuvos prekybos įmonių asociacijos direktorė Rūta Vainienė sako, jog taip padidėtų šių testų prieinamumas.

„Prekybininkai jau dabar turi teisę prekiauti nereceptiniais vaistais ir šia galimybe naudojasi. Manome, kad prekyba savikontrolės testais būtų visiškai saugi“, – pranešime sakė R. Vainienė.

Jos teigimu, greituosius Covid-19 antigeno testus prekybos vietose galima įsigyti Vokietijoje, Lenkijoje, Austrijoje ir Čekijoje.

Sveikatos apsaugos ministerija svarsto leisti įsigyti šių testų vaistinėse. 

I. Šimonytė: galimybės verslui prekiauti greitaisiais antigenų testais – artimiausiu metu

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad procesai dėl galimybės verslui prekiauti greitaisiais antigenų testais jau vykdomi, ir artimiausiu metu šalies gyventojai turės galimybę patys testuotis dėl COVID-19.

„Manau, kad tai bus padaryta. Kiek žinau, yra klausimas šiuo metu Valstybinėje akreditavimo (sveikatos priežiūros veiklai – ELTA) tarnyboje, nes turint omenyje, kad tai yra medicininė procedūra, turi būti atlikti tam tikri akreditavimo veiksmai (...)“, – žurnalistams antradienį teigė ji.

„Tas akreditavimas yra reikalingas, kadangi tai yra iš esmės medicininė procedūra, ir tai bus padaryta. Tikrai bus galima prekiauti (greitaisiais antigenų testais – ELTA) vaistinėse, prekybos centruose – nežinau, kas pasirinks tą daryti – ir žmonės galės patys pasitestuoti“, – pridūrė I. Šimonytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Med.

Greituosius testus turi dalinti nemokamai,nes ne pasaulio žmonės kalti dėl užkrato.I savaitę po vieną kiekvienam , arba kas antrą savaitę .Visi pasitikrins ir nereikės skiepyti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS