Premjeras atskleidė, kiek kitąmet augs pensijos | KaunoDiena.lt

PREMJERAS ATSKLEIDĖ, KIEK KITĄMET AUGS PENSIJOS

Valdžiai numatant keisti prieš kelerius metus įtvirtintą pensijų indeksavimo formulę, kad dėl krizės nuo kitų metų nebūtų įšaldytas jų didinimas, premjeras Saulius Skvernelis sako, kad 2021 metais pensijos turėtų augti 7-8 procentais.

„Priklausys nuo to, kaip susitvarkysime su šita krize, prognozuojamas 7-8 proc. augimas. Jei bus šių metų rezultatai kitokie, kadangi apima beveik 7 metų rezultatus, susijusius su darbo užmokesčiu, tai mažėjimas gali būti, bet kol kas apie tai nekalbame“, – Seime žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Anot jo, pensijų augimui koronavirusas neturėtų daryti įtakos.

„Yra formulė patvirtinta, viską darome, kad ekonomika nukentėtų kuo mažiau, tą konstatuoja ir Europos Komisija, pakankamai geras prognozes Lietuvai. (...) Antras ketvirtis bus sunkiausias, po to vėl bus augimas, tai manau, kad jokių grėsmių nėra“, – sakė S. Skvernelis.

Socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Eglė Radišauskienė Seimo socialinių reikalų ir darbo komiteto nariams trečiadienį sakė, kad pensijos kitąmet augs, bet ne tokiu tempu, kaip pastaraisiais metais. 

„Didėjimas šioks toks numatomas, bet nebus toks didelis, koks yra šiais metais“, – sakė E. Radišauskienė.  

Automatiškai pensijos indeksuojamos nuo 2017 metų – jos priklauso nuo ekonomikos ir darbo užmokesčio fondo augimo. Dabar numatyta, kad pensijos negali būti mažinamos, o krizės laikotarpiu būtų finansuojamos iš rezervo.

Nuo šių metų pradžios pensijos vidutiniškai augo daugiau nei 9 proc., o vien dėl indeksavimo – 8,1 proc. Papildomai 1,83 proc. padidinus bazinės pensijos dydį, kiek sparčiau pensija didėjo turintiems didesnį darbo stažą, pavyzdžiui, su 30 metų stažu ji padidėjo 34 eurais.

Dar 3,5 euro prie pensijos papildomai bus išmokama iki birželio 30-osios.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Vanda

Ar aš kalta, kad surinkau vos 30 metų darbo stažo, o jau laikas eiti į pensiją. Kas iš moterų neprisimena, kad, kai užaugo vaikai, reikėjo išleisti juos į darbus, globojom anūkus, nes darželiais valdžia visai nesirūpino. O po to paseno tėvai, atsivežėm mamas iš kaimo, jau ne galinčias pasigaminti sau maisto. Globojom, apie savo senatvę ir pensijas visai negalvodamos. Ar ne per didelis moteriai, kuri laiko 4 namo kampus, būtinas darbo stažas. Nedarykit iš moters mužiko!!!!!

Pensininkė

Jokių 3,5 euro pensininkai nematė iki birželio 30d. Nereikia svaičioti, tikrai negavome.Nereikia senų žmonių apgaudinėti.

Motina

Tikrai niekam nepadidėjo net 34 eurais pensija, čia tik staistikoje neteisingi paskaičiavimai, nebent turėjai 50m. darbo stažo, bet ne 30. Padidėjo tik kaip kam 20 eurų arba 25 eurai, priklausė nuo stažo. Ką reiškia 7 - 8 proc. tai kiek tiksliai kėlė 7 ar 8 proc.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS