Premjeras: mokesčių reformą vertinti kol kas anksti | KaunoDiena.lt

PREMJERAS: MOKESČIŲ REFORMĄ VERTINTI KOL KAS ANKSTI

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad mokesčių reformos rezultatus vertinti kol kas anksti, todėl jos pakeitimus Vyriausybė inicijuotų tik įsitikinusi, jog buvo padaryta klaidų.

„Kol kas kalbėti apie tai, kad reikia iškart koreguoti, trys mėnesiai kol kas, nematome neigiamų indikacijų ar tų baimių, kurios buvo išsakytos, bet jeigu pasimatys, kad kažkas yra neteisingai prognozuota, galbūt klaida padaryta, be abejo, mes ištaisysime“, – atsakydamas į socialdemokratės Rasos Budbergytės klausimą dėl reformos tobulinimo, ketvirtadienį Seime sakė premjeras.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė kovo pradžioje susitikime su Seimo valdyba kritikavo Vyriausybę dėl stringančios pensijų ir švietimo sistemos pertvarkos bei sakė, kad mokesčių reforma „realiai skurdo nemažina, o tik perstumdė iš vienos kišenės į kitą valstybines lėšas“.

Valdantieji sakė, kad nuo 2019 metų perkėlus su darbo pajamomis susijusius mokesčius darbuotojams, padidinus neapmokestinamųjų pajamų dydį (NPD) ir išplėtus jo taikymo ribas, sumažės jų mokami mokesčiai, padidės žmonių pajamos, bus kuriamos naujos darbo vietos. S. Skvernelis yra sakęs, kad dėl mokesčių reformos darbo užmokestis šiemet padidės vidutiniškai 18–60 eurų.

Be to, mokesčių reforma įteisino didesnį – 134,2 euro – bazinį dydį, dėl ko, kaips skelbė valdžia, maždaug 6–42 eurais „į rankas“ turėjo padidėti valstybės tarnautojų, pareigūnų, karių ir politikų darbo užmokestis. 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Bronislovas

Kodėl Skvernelis nepastebėjo, kas po taip gyriamos reformos pelno mokestis paaugo nuo 15% iki 20%??? Kodėl pensininkų, bazinis 150 eur po taip išgyrtos reformos nepasikeitė, kai tuo metu skurdo riba sudaro 307 eur??? Ar pensininkai Lietuvoje jau ne žmonės??? Gal p. Skvernelis galėtu pacituoti Europos Socialinės Chartijjos straipsnius, kuri LR yra pasirašiusi, bet nevykdo savo piliečių atžvilgiu???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS