Premjeras su savivaldybių atstovais aptars finansavimo klausimus | KaunoDiena.lt

PREMJERAS SU SAVIVALDYBIŲ ATSTOVAIS APTARS FINANSAVIMO KLAUSIMUS

  • 1

Premjeras Saulius Skvernelis ir finansų ministras Vilius Šapoka ketvirtadienį susitiks su Savivaldybių asociacijos nariais bei savivaldybių atstovais aptarti finansavimo klausimus.

Savivaldybių asociacijos direktorė Roma Žakaitienė BNS teigė, kad su premjeru ir finansų ministru daugiausia bus kalbama apie biudžetą.

„Diskutuosime daugiausia apie biudžetą. Finansų ministerijai taip pat norime parodyti, kad metodikos įstatymas (...) yra neteisingas. Pavyzdžiui, centrinė valdžia priima sprendimą, kad didėja gyventojų pajamų dydžio (GPM) neapmokestinamasis dydis, bet pagal naująjį metodikos įstatymą, savivaldybei kompensuoja ne 100 proc., kaip anksčiau, o 50 proc. (prarasto GPM – BNS)“, – BNS sakė R. Žakaitienė.

Per susitikimą bus akcentuojama, kad savarankiškos savivaldybių pajamos mažėja – šiemet konsoliduotame biudžete jos sudarė 15,2 proc., o kitąmet jos bus tik 13,5 proc., sako Savivaldybių asociacijos direktorė.

„Mes siūlysime keisti biudžeto metodikos įstatymą, kad jei dėl centrinės valdžios priimtų sprendimų mažėja GPM, kuris yra esminis mokestis savivaldybėms, turi būti kompensuojama ne 50 proc., o 80 proc.“, – kalbėjo R. Žakaitienė.

Šiuo metu savivaldybėms jau numatyta kompensuoti beveik 90 mln. prarasto GPM, tačiau Finansų ministerija abejoja galimybėmis skirti tam daugiau lėšų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Cha

jeigu Klaipėdai mažinat finansavimą, reiškia Klaipėda mažins mokesčiu pinigus atiduodamus iš uosto ir kt.įmonių į Vilniu:D)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS