Prezidentas: mokesčių sistemoje gausu lengvatų, kurias sunku pagrįsti | KaunoDiena.lt

PREZIDENTAS: MOKESČIŲ SISTEMOJE GAUSU LENGVATŲ, KURIAS SUNKU PAGRĮSTI

Prezidentas Gitanas Nausėda įvardijo kelias kryptis, kaip turėtų atrodyti mokesčių sistemos pertvarka. Jis taip pat užsiminė ir apie būtiną lengvatų peržiūrą.

„Pirma, kad mokesčių sistema labiau atsilieptų mūsų siekiui mažinti šešėlinę ekonomiką, tai čia nebūtinai mokestinės priemonės turi būti įgyvendinamos. Tai ir statybininko kortelės įgyvendinimas yra viena užduočių, ko nespėjo padaryti ankstesnioji Vyriausybė, ir tikiuosi, kad tai padarys dabartinė valdančioji koalicija.

Taip pat kalbėjome, kad mokesčių sistemoje vis dar gausu lengvatų, kurias sunku kaip nors pagrįsti. Mokesčių tarifai Lietuvoje priklausomi ne nuo pajamų dydžio, kurį uždirba vienas ar kitas žmogus, bet nuo veiklos formos. Todėl yra dideli iškraipymai, priklausomai nuo to, ar žmogus dirba samdomą darbą, ar užsiima individualia veikla“, – LRT radijui teigė G. Nausėda.

Valstybė turi surinkti tuos pinigus, kurie jai priklauso.

Prezidento nuomone, įvykdyti šiuos pokyčius su dabartiniais valdančiaisiais – įmanoma.

„Kai kurias iniciatyvas bandėme teikti dar prieš 2020 metus, tačiau dėl tam tikro asmeninio Seimo narių suinteresuotumo naikinti šitą gyvulių ūkį buvo gana sudėtinga, bet manau, kad šioje Seimo daugumoje suvokimas, kad gyvulių ūkis yra netoleruotinas, yra ir tai nuteikia optimistiškai“, – teigė G. Nausėda.

„Nekalbame apie kažkokį tarifų didinimą ar mokesčių naštos sunkinimą. Kalbame apie tai, kad valstybė turi surinkti tuos pinigus, kurie jai priklauso“, – LRT radijui pabrėžė prezidentas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS