R. Karbauskis siūlo galimybę daliai tėvų gauti didesnes pensijas | KaunoDiena.lt

R. KARBAUSKIS SIŪLO GALIMYBĘ DALIAI TĖVŲ GAUTI DIDESNES PENSIJAS

Seimas spręs, ar svarstyti siūlymą daliai gyventojų leisti perskaičiuoti valstybės mokėtas pensijos draudimo įmokas „Sodrai“.

Siūlymo iniciatorius „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad šiems žmonėms bus sudaryta galimybė ateityje gauti didesnes pensijas. Vien 2019 metais tam reikėtų apie 10 mln. eurų.

Jeigu valstybė šių draudimo įmokų nemokėjo, R. Karbauskis siūlo jas suskaičiuoti.

Tai paliestų tik asmenis, kurie 1995 metais ir 2003–2016 metais augino vaikus iki 3 metų, bet iki tol nedirbo ir neturėjo draudžiamųjų pajamų arba jos buvo labai mažos – nesiekė tuometinės minimalios algos. Tokių žmonių yra apie 259 tūkst. asmenų.

R. Karbauskis siūlo šį draudimą daliai tėvų pritaikyti atgaline data.

Seimui antradienį teikiamos atitinkamos Valstybinio socialinio draudimo įstatymo pataisos.

Nuo 2017-ųjų šeimos pasirinkimu vienas iš tėvų, auginantis vaiką iki 3 metų, yra draudžiamas valstybės lėšomis pensijos ir nedarbo socialiniu draudimu, jeigu jis neturi draudžiamųjų pajamų, o valstybės įmokos skaičiuojamos nuo minimalios algos. Jeigu tėvai gauna mažesnes už minimalią algą pajamas, draudimo skirtumą dengia valstybė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Zelemunčikas

Balsuotojas yra balsuotojas nesvarbu ar jis proškinis ar bambalinis nuperkami pigiausiai ir ne už Karbauskio,o už dirbančio pinigus.Toks šio pasiūlymo tikslas.

g

jau ka ji mėsta tai mėgsta - iš vieno varguolio atimt ir duot kitam , pats mokesčių nemokědamas . Ypač mėgsta šelpti bambalinius .

Zelemunčikas

Valstiečiai su vadu Lietuvos ubagus skirsto į geriečius ir blogiečius.Vietoj skalbimo proškų iš mokesčių mokėtojų kišenės geriečiams primokės bambaliui alaus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS