R. Skyrienė: rinkėjai įvertino G. Nausėdos ir I. Šimonytės kompetenciją | KaunoDiena.lt

R. SKYRIENĖ: RINKĖJAI ĮVERTINO G. NAUSĖDOS IR I. ŠIMONYTĖS KOMPETENCIJĄ

Lietuvos prezidento rinkimuose į antrą turą išėjus ekonomistui Gitanui Nausėdai ir finansininkei Ingridai Šimonytei, asociacijos „Investors' Forum“ („Investuotojų forumas“) vykdomoji direktorė Rūta Skyrienė teigia, kad rinkėjams veikiausiai imponavo jų kompetencija ir charizma, nors ir kitiems kandidatams netrūko žinių bei patirties.

„Manau, kad kompetencija ir žmogiškas patrauklumas, abu charizmatiški žmonės – daug tokių faktorių (...). Abu ekonomistai – tai gal rodo, kad žmonės pradėjo galvoti, jog tie kandidatai, kurie supranta ekonomiką, bus naudingi šalies vystymuisi. Pirma mintis tokia. Nėra jie visai technokratai – abi žinomos asmenybės, abu įdomūs žmonės ir, man atrodo, kad jie gaudosi ne tik ekonomikoje“, – BNS pirmadienį sakė R. Skyrienė.

Pasak jos, trečią vietą užėmusiam premjerui Sauliui Skverneliui galėjo sukliudyti tai, kad jis valdančiųjų kandidatas.

Abu ekonomistai – tai gal rodo, kad žmonės pradėjo galvoti, jog tie kandidatai, kurie supranta ekonomiką, bus naudingi šalies vystymuisi.

„Kompetencijos S. Skverneliui visiškai netrūko ir visuose debatuose tikrai atrodė labai gerai, gerai pasiruošęs, žinantis, apie ką kalba. Jam gal minusas tai, kad jis valdančioje daugumoje. Nes žmonės labai dažnai balsuoja ne tik už, bet ir prieš – kažkas nepatiko ir tas balsas atsisuka prieš. Tai taip, kompetencijų užteko ir kitiems kandidatams, gal jie tokių kompetencijų, kaip I. Šimonytė ar G. Nausėda, ir neturėjo“, – sakė „Investors' Forum“ vadovė.

Į klausimą, kam labiau pakenkė valdančiųjų pradėtas tyrimas dėl 2009-2010 metų krizės bei galimo bankų vaidmens joje, R. Skyrienė teigė, kad nuo jo galbūt labiau nukentėjo būtent tyrimo iniciatoriai.

„Atrodo, kad pakenkė (iniciatoriams – BNS). Todėl, kad iškrapštyti daugiau nei dešimties metų senumo faktus, juos pateikti kaip pačiam patinka, iškraipyti situaciją, kokia ji buvo, – manau, kad žmonės Lietuvoje nėra kvaili ir jie suprato, kad šita korta buvo ištraukta siekiant pagelbėti rinkimuose savo kandidatui“, – teigė R. Skyrienė.

Ji neprognozavo, kaip galėtų keistis vadovavimo valstybei stilius, prezidentu tapus G. Nausėdai ar I. Šimonytei.

„Nematau nieko blogo, jeigu išliks kažkiek Dalios Grybauskaitės (stilius – BNS), nes man patinka rimti ir savimi pasitikintys ir žinantys, ko nori prezidentai, bet manau, kad keisis, – vis dėlto tai skirtingi žmones. (...) Jie tokių artimesnių sąlyčio taškų su prezidente gal ir nėra turėję. Gal kažkiek I. Šimonytė, nes ji dirbo kartu su D. Grybauskaite Finansų ministerijoje“, – sakė R. Skyrienė.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) išankstiniais duomenimis, opozicinių konservatorių iškelta kandidatė I. Šimonytė surinko 31,13 proc. balsų, už G. Nausėdą balsavo 30,95 proc., už S. Skvernelį – 19,72 proc. rinkėjų.

Antrasis prezidento rinkimų turas vyks gegužės 26 dieną kartu su Europos Parlamento rinkimais.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

as

kapitalistiniu erkiu siknalaize

...

Reikalingas išankstinis balsavimas, po kurio tolimesniam balsavimui liktų tiek kandidatų kad jų gautų balsų suma būtų bent 50% (palengvintume naujų kandidatų atsiradimą).

Alis Petkus...

ne rinkėjai įvertino, o kandidatų skaičius išbarstė "kompetencijos" priešinikus...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS