RRT: operatoriai 5G ryšį galės teikti visais turimais dažniais | KaunoDiena.lt

RRT: OPERATORIAI 5G RYŠĮ GALĖS TEIKTI VISAIS TURIMAIS DAŽNIAIS

Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) lengvina sąlygas operatoriams, ketinantiems Lietuvą padengti naujos kartos judriuoju ryšiu 5G.

RRT vadovo pavaduotojas Augutis Čėsna BNS ketvirtadienį pranešė, kad operatoriai 5G ryšiui galės naudoti ne tik dažnių aukcionuose ketinamas įsigyti juostas, bet ir kitus, jau turimus radijo dažnius, kuriais dabar teikiamas 3G ar 4G ryšys. 

„Anksčiau buvo parašyta, kad jie tai turi padaryti naudodami tik tam tikras juostas, kurioms bus aukcionai. Dabar operatorius galės tai daryti naudodamas ne tik dabar aukcionuose įsigytus dažnius, bet ir jau turimus. Taip bus lengviau. Jie turi daug dažnių ir patys spręs, kokius dažnius naudoti, tarkime, „Via Baltica“ koridoriuje“, – BNS teigė A. Čėsna.

Pasak jo, tai reiškia, kad 5G ryšys galės būti teikiamas ir 2,1 GHz, 2,5 GHz, ir kitais radijo dažniais.

A. Čėsnos teigimu, RRT tokį sprendimą priėmė ketvirtadienį.

Šiuo metu jau vyksta 700 MHz radijo dažnių aukcionas, dokumentų jam laukiama iki kovo 25 dienos, o balandžio 8-ąją RRT baigs juos vertinti. Antrąjį, 3,6 GHz radijo dažnių aukcioną tikimasi paskelbti kovo pabaigoje.

Tikimasi, kad abu aukcionai bus baigti iki vidurvasario, o rudenį jau bus pradėta teikti 5G ryšio paslauga.

Trys didžiausi šalies mobiliojo ryšio operatoriai „Telia“, „Tele2“ ir „Bitė“ anksčiau teigė dalyvaujantys trijų 700 MHz radijo dažnių blokų aukcione. 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Vartotojas

ka darysi toks gyvenimas su durniais :) reikia butinai mums 5g taip nusibodo gyventi svarioji aplinkoj

v

suvakcinavo avinus,o likusius pribaigs karu ir zmogui itin pavojingu 5g rysiu! v.leninas sake,kad niekada nesuvaldysi zmogaus,jei jis tik pataps protingu..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS