RRT siūlys e. ryšių operatoriams teikti paslaugas penkiuose rajonuose | KaunoDiena.lt

RRT SIŪLYS E. RYŠIŲ OPERATORIAMS TEIKTI PASLAUGAS PENKIUOSE RAJONUOSE

  • 0

Penkiose šalies savivaldybėse – Varėnos, Ignalinos, Šalčininkų, Švenčionių ir Pagėgių – ne visi gyventojai turi pakankamą prieigą prie interneto ir kalbinio ryšio paslaugų, jos nėra užtikrintos socialiai pažeidžiamiems žmonėms, parodė Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) tyrimas.

Todėl RRT siūlys operatoriams universaliąsias elektroninių ryšių paslaugas šiuose rajonuose teikti savanoriškai, kitu atveju tarnyba įpareigos vieną ar kelis operatorius tai daryti.

RRT Tinklų reguliavimo departamento vyriausiasis patarėjas ir tyrimą atlikusios grupės vadovas Marijus Balnys sako, kad siekta įvertinti, ar komercinės universaliųjų e. ryšių paslaugų reikalavimus atitinkančios paslaugos prieinamos visiems gyventojams.

„Kadangi nustatėme, kad taip yra ne visose savivaldybėse, siūlysime šiose savivaldybėse operatoriams tokias paslaugas teikti savanoriškai. Jei norinčių neatsiras, turėsime patys įpareigoti vieną ar kelis operatorius šias paslaugas teikti“, – pranešime sakė M. Balnys. 

Pasak jo, buvo vertinamas suminis operatorių tinklų padengiamumas: jeigu jie dengia ne mažiau kaip 95 proc. visų namų ūkių, laikoma, kad paslaugos prieinamos ir įperkamos.

„Pastebėjome, kad sąraše atsidūrusios savivaldybės išsiskiria miškingomis vietovėmis ir yra pasienio zonoje su ne Europos Sąjungos valstybe. Tuo galima paaiškinti šiuo metu esantį prastesnį ryšio padengiamumą“, – aiškino M. Balnys.

Nepasiturintiems gyventojams dabar nustatyta kainos riba yra iki 8,92 euro per mėnesį, kitiems gyventojams – iki 26,77 euro.

Operatorių paslaugos turi užtikrinti ne mažesnę nei 10 Mbps gaunamojo ir ne mažesnę nei 1 Mbps siunčiamojo ryšio duomenų perdavimo spartą, suteikti bent 1 GB duomenų per mėnesį ir bent 200 minučių skambučiams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS