S. Jakeliūnas apie VSD išvadą dėl „Revolut”: susirūpinimas yra, ir jis pagrįstas | KaunoDiena.lt

S. JAKELIŪNAS APIE VSD IŠVADĄ DĖL „REVOLUT”: SUSIRŪPINIMAS YRA, IR JIS PAGRĮSTAS

Gauta Valstybės saugumo departamento (VSD) išvada dėl finansinių technologijų įmonės „Revolut“ veiklos pozicijos nepakeitė, todėl susirūpinimas išlieka, Eltai sakė Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Stasys Jakeliūnas.

„Iš esmės patvirtinta informacija, kuri buvo pateikta ir Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT), tai turinio detaliai kol kas nekomentuosiu. Kol kas ta pozicija išlieka, susirūpinimas yra ir jis, mano manymu, pagrįstas”, - komentavo S. Jakeliūnas.

Jis taip pat sakė, kad artimiausiu metu bus planuojamas susitikimas su Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) vadovu, Lietuvos banko, FNTT ir VSD vadovybėmis.

„Lietuvos banko vadovas dabar išvykęs ir dėl streiko Frankfurte yra užstrigęs savo kelionėje, tai kai jis grįš, tada suderinsime susitikimo laiką“, - sakė S. Jakeliūnas.

ELTA primena, kad, „Revolut“ Lietuvoje gavus specializuoto banko licenciją ir planuojant teikti indėlių bei paskolų paslaugas, S. Jakeliūnas kreipėsi į FNTT ir VSD.

S. Jakeliūnas FNTT prašė pateikti turimą informaciją apie šio banko įkūrėjų, steigėjų, vadovų verslo modelį. Pasak S. Jakeliūno, iš žiniasklaidos susidarė įspūdis, kad tai yra gana agresyvus būdas steigti ir plėtoti banką, be to, esą viešai minint šio banko akcininkus, paminėtas ir su Kremliumi siejamas rusų milijardierius Jurijus Milneris.

Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas anksčiau teigė, kad „Revolut“ veikla šiuo metu nekelia jokių rizikų.

Tuo metu finansų ministras Vilius Šapoka, komentuodamas S. Jakeliūno veiksmus, atkreipė dėmesį, jog „atsargumas yra gerai, tačiau jis neturi virsti paranoja, užkertančia kelią tapti inovatyvia ir pažangia valstybe.“.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

"patriotai " nežinote kas yra VSD ?

VSD išvada dėl „Revolut” :))))) O Janeliūnui pagarba , kad kreipėsi į tarnybas , o nepasikliovė "patriotų , vienintelių žinančių kas yra kas " ūbavimams ...pvz konservatoriaus Kreivio ....

>..Įdomu

Tau gliukai.Baik rūkyt - anūkas tau vietoj tabako žolę pakišo

Anima

Kreivazūbio Jakeliūno svaičiojimai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS