S. Skvernelis: pensijos gali augti iki 7 proc. | KaunoDiena.lt

S. SKVERNELIS: PENSIJOS GALI AUGTI IKI 7 PROC.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis teigia, kad pensijos bus indeksuojamos ir galimai augs iki 7 proc. Premjeras taip pat priduria, kad BVP Lietuvoje gali ne tik nemažėti, bet ir augti.

„Biudžeto projektą mes teiksime spalio viduryje, (...) ne vėliau kaip spalio 17 dieną. (...) Rugsėjo viduryje turėsime galutinę finansinės perspektyvos projekciją. Tačiau pagal tai, ką mes šiuo metu turime, kokie yra požymiai ir pokyčiai Lietuvos ekonomikoje COVID-19 krizės metu, tai kalbame jau ne apie tai, kad BVP gali net ir nemažėti, arba mažėti labai nereikšmingai, jis gali būti lygus nuliui arba šiek tiek augti“, – sakė ministras pirmininkas.

S. Skvernelis teigė, kad pagal įstatymuose numatytas sąlygas susidaro galimybės pensijoms indeksuoti, ir jos galimai išaugs 7 proc.

„Įstatymuose numatytos dvi sąlygos: pensijos neindeksuojamos, jeigu arba mažėja BVP, arba nebeauga darbo užmokestis. Tai, matyt, reikia apsistoti ties abiem sąlygomis, nes ir pagal paskutinius duomenis perskaičiavus BVP pokyčius, kuriuos mes gausime balandį-kovą, gali būti ir (BVP – ELTA) augimas. Dėl to galiu atsakingai pareikšti, kad pensijos bus indeksuojamos, jos gali augti iki 7 proc. Galutiniai skaičiai bus matomi vėliau. Bet pensijos tikrai augs ir bus indeksuojamos, ir tam turime valstybės pajėgumą ir galimybes“, – teigė ministras pirmininkas.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Anonimas

gal apsiruke ? ekonomika LT traukiasi o cia svaigsta zmogelis

Saunuolis Skvernelis

Supranta zmogus,kad pensininkams norisi pavalgyti ,vaistu nusipirkti ir aciu jam. Gero darbo jums.

Koncervai

gyrkitės kad padidinsite pensijas 15% kitaip niekas neišrinks.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS