S. Skvernelis pritaria bankų ir prekybos mokesčiams, V. Šapoka siūlo diskutuoti | KaunoDiena.lt

S. SKVERNELIS PRITARIA BANKŲ IR PREKYBOS MOKESČIAMS, V. ŠAPOKA SIŪLO DISKUTUOTI

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad Vyriausybė pritars Seime registruotiems valdančiųjų pasiūlymams apmokestinti bankų turtą ir didžiuosius prekybos centrus. Pajamos iš šių mokesčių jau įtrauktos į 2020 metų valstybės biudžeto projektą.

„Vyriausybė neformaliai yra įvertinusi šitą iniciatyvą Seime. Vyriausybė planuoja, kad pritarsime. Diskusijos dar nėra baigtos, nes įregistruotiems projektams Seime turime pastabų“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė S. Skvernelis.

„Bet iš principo, taip, manau, kad Vyriausybė galės dar patobulinti, kad jis (mokestis – BNS) būtų teisingesnis ir labiau nukreiptas į tuos tikslus, kurių mes siekiame“, – teigė jis.

Savo ruožtu finansų ministras Vilius Šapoka sako, kad diskusijos dėl bankų ir prekybos centrų apmokestinimo dar nebaigtos.

„Kalbant apie Seimo iniciatyvas, galutinis taškas nėra padėtas. Seime yra registruoti siūlymai, iš esmės diskusiją galima pradėti. Bet Seime būtina sušaukti visas suinteresuotas puses“, – spaudos konferencijoje sakė V. Šapoka

„Man, kaip finansų ministrui ypač svarbu, kad kiekvienas būtų išgirstas ir galėtume turėti geriausią sprendimą“, – teigė jis.

Stambaus prekybos mokesčio įstatymo projektą Seime registravę „valstiečiai“ Tomas Tomilinas, Virgilijus Poderys ir Jonas Jarutis skaičiuoja, kad jis valstybės biudžetą papildytų apie 32 mln. eurų per metus. 

Prekybininkai mokėtų 1 proc. mokestį nuo didesnės kaip 2 mln. eurų mėnesio apyvartos. jis būtų mokamas tik už gyventojams parduotas prekes.

Valdančiajai koalicijai priklausančios Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas Zbignevas Jedinskis įregistravo Finansų rinkos dalyvių mokesčio įstatymo projektą ir siūlo 0,03 proc. mėnesio tarifu apmokestinti didesnį kaip 300 mln. eurų vertės bankų, unijų bei kitų paskolų teikimo bendrovių turtą.

Naujų mokesčių kritikai teigia, kad jie atsilieps galutinėms bankų paslaugų bei prekių kainoms.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Psichol.

S.Skvernelį , dievas Jums padėtu pasveikti ir priimti teisingus Lietuvai ir jos žmonėms sprendimus.Apmokestinkite visus prisivogusius ir praradusius saiko skonį,turi mokėti visi daugiau tie ,kurie prisivogė ir tapo milijonieriais ,turtingais.Nepavydim ,bet gaila, kad buvome sąžiningais,nes žinojome kad ateis laikas ,kada reiks arsakyti,todėl to nedarėme.Gailimės todėl, kad sąžiningi žmonės Lietuvoje žeminami ,jiems taip atrodo, kad tie kurie nemokėjo pavogti yra kvaili.Patikėkite,jie nekvaili.Gyvenimas toks trumpas ir vertybės jo visai kitokios,kurių Jūs nesuprantate.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS