S. Skvernelis: svarstomi bent trys GPM mažinimo, NPD plėtros variantai | KaunoDiena.lt

S. SKVERNELIS: SVARSTOMI BENT TRYS GPM MAŽINIMO, NPD PLĖTROS VARIANTAI

  • 0

Diskusijos su šalies prezidentu dėl pasiūlymų didinti žmonių pajamas, įskaitant ir Gitano Nausėdos siūlymą laikinai sumažinti gyventojų pajamų mokesčio (GPM) tarifą, vyksta nuolat ir konstruktyviai, sako premjeras.

„Mes tikrai turime konstruktyvius pokalbius ir ieškome sprendimų. Buvo aptartos kelios prezidento iniciatyvos dėl žmonių pajamų didinimo (...) – tai ir gyventojų pajamų mokesčio mažinimo galimi variantai, turbūt bent trys, ir neapmokestinamojo pajamų dydžio plėtra'', – trečiadienį spaudos konferencijoje Vyriausybėje sakė Saulius Skvernelis.

Jis detaliau nekomentavo, apie kokius galimus GPM sumažinimo variantus diskutuojama.

"Tai yra prezidento iniciatyva ir kada bus surastas tas būdas, kuris yra geriausias ir turės politinį palaikymą Seime, (...) tai arba jis tą paskelbs, arba tą padarysime kartu", - tvirtino premjeras.

Prezidentas pirmadienį parlamentinių frakcijų lyderiams pristatė siūlymą laikinai sumažinti GPM tarifą nuo 20 iki 15 procentų. Seimo opozicija prezidento siūlymą vertina palankiai, tuo metu valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis ir finansų ministras Vilius Šapoka teigė, kad valdantieji labiau yra linkę padidinti neapmokestinamąjį pajamų dydį.

S. Skvernelio teigimu, su G. Nausėda diskutuojama ir apie papildomas iniciatyvas, susijusias su socialiai jautriomis grupėmis, kurias turėtų pateikti prezidentas.

„Tuos pokalbius mes tęsime ir šiandien, ir rytoj, ieškosime būdų surasti tą subalansuotą sprendimą, kad užtikrintume ir tvarų, kiek tai yra įmanoma šitoje situacijoje, viešųjų finansų valdymą, ir matytume tą papildomą poreikį didinti gyventojų pajamas, kad galėtume ir jiems tiesiog šitoje sudėtingoje situacijoje padėti, ir paskatinti vidaus vartojimą“, – aiškino S. Skvernelis.

„Vyksta normalus darbinis pokalbis su prezidentu, jis yra nuolatinis, kasdieninis (...) Artėjame prie tų sutarimų, o kokie jie bus matysime“, – pridūrė jis.

Pasak S. Skvernelio, su prezidentu apie galimą vieno ar kito įstatymo vetavimą nekalbėta. G. Nausėda yra sakęs, kad gali vetuoti įstatymą dėl 200 eurų vienkartinių išmokų pensininkams, socialiai remtiniems bei ieškantiems darbo žmonėms.

„Jeigu tokie sprendimai bus, žiūrėsime į motyvus ir Seime priiminėsime galutinius sprendimus. Tik noriu priminti, kad pakankamai ženklia dauguma balsų tiek pozicijos, tiek opozicijos, buvo šitie svarbūs socialinės gerovės paketai patvirtinti“, – tvirtino premjeras.

Jis pabrėžė, kad Seimo patvirtintas 1 mlrd. eurų subsidijų gyventojams ir darbdaviams paketas liečia ne tik 200 eurų išmokas socialiai jautrioms arba mažiausias pajamas gaunančios žmonių grupėms, o pirmiausiai yra susiję su užimtumu, darbo vietų išlaikymu ir jų subsidijavimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS