Leidimų įkainius žvejams mėgėjams Seimas pabrangino mažiau nei planavo | KaunoDiena.lt

LEIDIMŲ ĮKAINIUS ŽVEJAMS MĖGĖJAMS SEIMAS PABRANGINO MAŽIAU NEI PLANAVO

Seimas antradienį mažiau nei planavo pabrangino leidimus žvejams mėgėjams žvejoti valstybiniuose vandens telkiniuose.

Už tokias Mėgėjų žvejybos įstatymo pataisas balsavo 74 , prieš buvo 37, o 19 susilaikė. Prieš balsavimą dalis parlamentarų abejojo dėl surinktų lėšų panaudojimo, pasigedo kontrolės. Jie taip pat aiškino, kad metinis bilietas galios konkrečiuose ežeruose ar upėse, o ne visoje Lietuvoje ir visuose vandens telkiniuose. 

Seimas nustatė, kad leidimo dvi paras žvejoti valstybiniuose vandens telkiniuose nelimituojant žvejybos kaina didės šiek tiek mažiau nei buvo planuojama –  nuo 1,4 iki 3 eurų, mėnesį – nuo 5 iki 10 eurų, o vienerius metus – nuo 14 iki 30 eurų.

Seimas pritarė konservatoriaus Algio Strelčiūno siūlymui už leidimą mėnesį žvejoti valstybiniuose vandens telkiniuose nustatyti 10 eurų (vietoje 15 eurų), o metus – 30 eurų (50 eurų). Už balsavo 75, prieš buvo 40, o susilaikė 16.

Mėnesio trukmės leidimas žvejoti paleidžiant žuvis tokiuose telkiniuose kainuos 10 eurų, o metų trukmės – 25 eurus.

Tuo metu leidimas žvejoti telkinyje, kuris neturi leidimo naudoti žvejybos plotą ir kuriame limituota žvejyba, išskyrus lašišų ir šlakių žvejybą, parai kainuos 5 eurus (dabar – 2,5 euro), savaitei – 15 eurų (8 eurai), o mėnesiui – 30 eurų (14 eurų).

Vienos paros leidimas lašišų ir šlakių limituotai žvejybai kainuos 15 eurų, o paleidžiant visas sugautas žuvis – 5 eurai.

Nemokamą žvejo bilietą gautų pensininkai bei neįgalieji, kaip ir dabar, bei jaunuoliai iki 18 metų. Šiuo metu žvejoti nemokamai be leidimų turi teisę asmenys iki 16 metų.  

Viena pakeitimų iniciatorių Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkė konservatorė Aistė Gedvilienė anksčiau sakė, kad leidimų įkainiai nebuvo keisti 11 metų.

Lietuvoje yra 200 tūkst. žvejų mėgėjų.

Gairės: žvejyba, baudos, žvejai
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

alstybiniuose vandens telkiniuose ....

tavo mano ano jo jos i jusu musu visu....a zvejoja laisvai tik PETRAS.... norit nemokamai - zvejokit nepavidekit...a ne... negalima nemokamai... butinai reikia sumoket tiems kas leidimus spausdina labai svarbus asmenys tie kur administruoja lesas...be ju zinios isgyvent niekaip....

Lietuvis

Siandiena pasirodys kiek seime turime pilnu IDIOTU.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS