Seimas linkęs drausti vandens tiekėjams jungtis su kitų veiklų įmonėmis | KaunoDiena.lt

SEIMAS LINKĘS DRAUSTI VANDENS TIEKĖJAMS JUNGTIS SU KITŲ VEIKLŲ ĮMONĖMIS

Seimas nusiteikęs uždrausti vandens tiekėjams nuo kitų metų sausio dėl pertvarkymo ar kitų priežasčių jungtis su kitų sektorių įmonėmis.

Seimas antradienį po svarstymo pritarė tokioms Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo įstatymo pataisoms: už balsavo 102 Seimo nariai, o susilaikė septyni.

Pakeitimų autorius konservatorius Andrius Vyšniauskas anksčiau sakė, kad geriamojo vandens tiekimas yra valstybės reguliuojama veikla – Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) nustato kainas, o jei įmonės užsiimtų ir kitomis veiklomis, būtų sunku atskirti kaštus, apskaičiuoti kainą.

Susijungti skirtingų komunalinių atliekų tiekėjai nori ne vienoje savivaldybėje. Aplinkos ministerija prognozuoja, kad įmonėms susijungus jų paslaugų įkainiais didėtų.

Seimas prieš metus nustatė geriamojo vandens įmonių susijungimo tvarką, jeigu bendrovės nebegalėtų tiekti vartotojams vandens, įpareigojo VERT nustatyti garantinį tiekimą. Tada teigta, kad jungiant įmones norima išvengti galimo jų bankroto.

Aplinkos ministerija teigė, jog nepaisant 1,5 mlrd. eurų investicijų, apie 48 proc. vandentvarkos įmonių dirba nuostolingai. 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS