Seimas „nesusigundė“ patraukliu pensininkams siūlymu | KaunoDiena.lt

SEIMAS „NESUSIGUNDĖ“ PATRAUKLIU PENSININKAMS SIŪLYMU

Seimas atmetė siūlymą, kad vidutinė socialinio draudimo pensija sudaro ne mažiau kaip 50 procentų šalies vidutinio darbo užmokesčio (bruto).

Tai numatančią pensininkams patrauklią Valstybinių socialinio draudimo pensijų įstatymo pataisą antradienį Seimui pateikęs Mišrios Seimo narių grupės narys Valentinas Bukauskas nesulaukė kolegų pritarimo. Jai nepritarta po pateikimo (už buvo 11, prieš – 21, susilaikė 38 parlamentarai). Projektas artimiausiu metu nebeturi šansų Seime, nes 42 parlamentarų balsais buvo atmestas.

V. Bukauskas siekė palengvinti pensinio amžiaus asmenų pragyvenimo lygį, nustatant, pasak jo, normalų pensijos dydį, iš kurio galima pragyventi.

Jo duomenimis, pavyzdžiui, Prancūzijoje vidutinė pensija siekia apie 1000 eurų, Norvegijoje – 1809 eurus, Anglijoje – 1718 eurų, Suomijoje – 1500 eurų.

Pagal galiojantį teisinį reguliavimą, vidutinės pensijos dydis nėra susietas su vidutiniu šalies darbo užmokesčiu.

V. Bukauskas siūlė, kad įstatymo pataisa įsigaliotų nuo kitų metų sausio 1 d.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Vila

Aisku nepalaike! Juk ne jiems reikia gyventi is tu grasiu, tai ko cia stengtis. Matome,kas yra kas,o rinkimai arteja,reiskia darysim isvadas. Viskam yra pinigu, salies gynybai atsiranda milziniski pinigai, o stai varguoliams, isdirbusiems po 30-40 ir daugiau metu, pinigu nera, nors jie visa gyvenima mokejo mokescius. Greitai nebebus ko ir ginti - Lietuva baigia issilakstyti, o like pensininkai greitai pakratys kojas. Tikru tikriausias genocidas.

na

panašu, kad iš gerovės valstybės po biudžeto priėmimo liks tik didelis pišššššš....

Pensininkas

Kokios gražios pensijos minėtose šalyse.Lietuvoje pensiją,pavyzdžiui mano 225,-€.pasakykite kaio žmogui guventi ir išgyventi garbingai,padoriai Lietuvoje??? Dirbau,mokiausi ,mokiausi ir dirbau nuo 16 metų,Patinka darbas,nemėgstu tinginių ,dejuojančių kad sunku.Tačiau kaip matote kokio gyvenimo pabaiga būna darbo cholikam.Gerai sako ,kad nuo darbo turtingas nebūsi.Dabarvpas mus Lietuvoje bedarbiai pašalpas gauna didesnes negu aš pensiją.Vadinasi ,reike mokėti prasisukti ,kad turėtum senatvėje garbingą gyvenimo pabaigą ir pensiją didesnę.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS