Seimas patikslino šių metų PSDF biudžetą | KaunoDiena.lt

SEIMAS PATIKSLINO ŠIŲ METŲ PSDF BIUDŽETĄ

Seimas patikslino šių metų Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžetą.

Už balsavo 84 Seimo nariai, prieš buvo vienas, o 30 susilaikė.

„Šitas PSDF biudžetas yra ženkliai geresnis – papildomai skiriama 109 mln. eurų, atstatomas rezervas, yra numatytos lėšos priedams“,– posėdyje teigė Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas konservatorius Antanas Matulas. 

Lietuvos regionų frakcijos narys Remigijus Žemaitaitis piktinosi, kad Vyriausybė netesi pažadų  kasmet po 1 proc. didinti įmokas už valstybės draudžiamus asmenis.

„Tai yra spjūvis į veidą draudžiamiems asmenims, medikams, apskritai medicinos sektoriuje dirbantiems žmonėms“, – teigė jis.

Parlamentaras apgailestavo, kad tik pusę rezervo bus galima panaudoti gydymo paslaugoms.

„Buvo siūlymas 30 mln. dėti į rezervą, 80 mln. skirti įkainių didinimui. Čia ir yra esminis dalykas“, – pridūrė R. Žemaitaitis. 

PSDF biudžeto planuojamos įplaukos dabar siekia 2,587 mlrd. eurų – 109 mln. eurų daugiau nei gruodį patvirtintame biudžete. Jo išlaidos siekia 2,489 mlrd. eurų – 11,3 mln. mažiau.

Naujas projektas parengtas atsižvelgiant į atnaujintas ekonomikos augimo prognozes 2021-2024 metams, numatomą privalomojo sveikatos draudimo įmokų ir susijusių sumų augimą 71,8 mln. eurų.

Valstybės biudžeto asignavimai PSDF didėja 37,2 mln. eurų – ši suma bus skirta rezervui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS