Seimas supaprastino mokslo pirkimus iš užsienio | KaunoDiena.lt

SEIMAS SUPAPRASTINO MOKSLO PIRKIMUS IŠ UŽSIENIO

Seimas leido nuo kitų metų sausio supaprastinti mokslo ir studijų institucijų viešuosius pirkimus.

Seimas ketvirtadienį 74 parlamentarams balsavus už, priėmė tokius Viešųjų pirkimų įstatymo pakeitimus.

Nauja tvarka bus taikoma aukštosioms mokykloms ar mokslinių tyrimų institutams, perkantiems tiesiogiai su moksliniais tyrimais ir eksperimentine plėtra susijusias prekes, darbus ar paslaugas.

Jos galės pirkti neskelbiamų derybų būdu, sutartis žodžiu galėtų būti sudaroma, jeigu pirkimo vertė neviršytų 15 tūkst. eurų (be PVM).

Pataisų iniciatorius Ateities komiteto pirmininkas Raimundas Lopata anksčiau sakė, kad tokie pakeitimais leis efektyviau pirkti iš užsienio tiekėjų, nes palengvins viešuosius pirkimus, kuriuose jie dalyvaus – iki dviejų mėnesių sutrumpės pirkimų procedūros, nes atsisakyta pažymų, patvirtinančių, kad tiekėjas yra patikimas. Tokių pažymų reikės tik abejojant tiekėjo patikimumu. 

Seimas nustatė, kad pažymų, patvirtinančių tiekėjo pašalinimo pagrindų nebuvimą, nebus reikalaujama, kai tiekėjas pateiks Europos bendrąjį viešųjų pirkimų dokumentą. 

Tikimasi, kad nauja tvarka leis Lietuvos eksperimentiniam mokslui būti kur kas konkurencingesniam tarptautinėje erdvėje. 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kad tai

dar pries 30 metu supaprastinta! Kiek verslo savininku ir politiku,nomenklaturos ir teisiniku su pirktais dipolomais? Dauguma!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS