Seime – griežtesni reikalavimai valstybės įmonių vadovams | KaunoDiena.lt

SEIME – GRIEŽTESNI REIKALAVIMAI VALSTYBĖS ĮMONIŲ VADOVAMS

Seimas iki vasaros apsispręs, ar griežtinti reikalavimus valstybės ir savivaldybių įmonių vadovams.

Atitinkamas Valstybės ir savivaldybės įmonių įstatymo pataisas siūlo Antikorupcijos komisijos vadovas liberalas Vitalijus Gailius – anot jo, pataisas paskatino STT. 

Seimas antradienį pataisas priėmė svarstyti ir toliau jų imsis gegužės 7-ąją.

V. Gailius siūlo numatyti reikalavimą, kad turi būti praėję ne mažiau kaip penkeri metai nuo būsimo vadovo bausmės už sunkius ar labai sunkius tyčinius nusikaltimus atlikimo ar atleidimo nuo jos.

Šiek tiek greičiau – po trejų metų – jie galėtų pretenduoti į šių įmonių vadovus, jeigu būtų teisti už lengvesnius nusikaltimus, o po dvejų metų – už tyčinius nusikaltimus.

Pasak V. Gailiaus, žmonės, atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės ar nuo bausmės už tyčinius nusikalstamus, ypač už korupcinius, negali būti laikomi nepriekaištingos reputacijos.

„Atleidžiant nuo baudžiamosios atsakomybės yra laikoma, kad asmuo padarė nusikaltimą (...), o atleidžiant nuo bausmės, pavyzdžiui, amnestijos ar malonės atveju, būna ir paskirta bausmė“, – įsitikinęs V. Gailius.

Konservatoriui Edmundui Pupiniui pasiūlius dar labiau sugriežtinti reikalavimus savivaldybės įmonių vadovams, V. Gailius atsakė, kad pataisos „bus gera pradžia kitiems darbams“.

Dabar valstybės ir savivaldybės įmonių vadovais gali būti asmenys, padarę, pavyzdžiui, korupcinius  nusikaltimus, tačiau atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės ar bausmės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS