Seimui teikiamos pataisos dėl GPM lengvatos už būsto paskolas | KaunoDiena.lt

SEIMUI TEIKIAMOS PATAISOS DĖL GPM LENGVATOS UŽ BŪSTO PASKOLAS

Seimas ketvirtadienį spręs, ar priimti svarstyti grupės opozicijos parlamentarų siūlymą vieneriems metams sugrąžinti gyventojų pajamų mokesčio (GPM) lengvatą už būsto paskolas.

Tokia Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pataisa inicijuojama Europos Centriniam Bankui (ECB) didinant bazines palūkanų normas ir dėl to brangstant paskoloms.

„Nuo valdančiųjų labiausiai priklausys, kiek šis projektas turi šansų peržengti pateikimo ribą“, – išvakarėse Biudžeto ir finansų komiteto posėdyje teigė „darbietis“ Vytautas Gapšys.

Seimas komitetą buvo įpareigojęs apsvarstyti problemą dėl ECB didinamų bazinių palūkanų ir jų įtakos paskolas paėmusiems gyventojams, tačiau trečiadienį nutarta to nedaryti – komitetas lauks, ką tuo klausimu pasiūlys Lietuvos bankas ir Vyriausybė. 

V. Gapšys įsitikinęs, kad Seimui net ir nepradėjus diskusijų valdžia ras išeitį, kaip padėti gyventojams.   

Preliminariais skaičiavimais, valstybės biudžetas dėl lengvatos galėtų netekti iki 110 mln. eurų pajamų, o šį netekimą siūloma kompensuoti iš bankų mokamų mokesčių.

Balandį Seimas jau nepritarė opozicijos siūlymui dalį naujo laikino bankų solidarumo įnašo skirti padidėjusioms būsto paskolų palūkanoms kompensuoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

pasleptas turto mokestis

kaip siuskliu mafija mokesti uz siuksles skaiciuoja nuo kvadraturos...a lietaus vandens nukanalizavimas nuo teritorijos kvadraturos... gerove... visi surenkantys mokesti yra patenkinti...cia tik 2 pavyzdziai a realiai tai kuo biednesnis tai tuo labiau tave visi aferistai pisa nes tu neturi financu ir teisiskai negali atsimusinet

pakol nebus nekilnojamo turto mokescio nuo rinkos kainos

ir turto draudimu nuo rinkos kainos...turtuoliai turtes a vagrsai biednes...tegivuoja elektriku aferistu gerove

Anonimas

jai glusas NEMOKA elgtis su pinigais tar tam glusui reikia PRIMOKETI ? TFU .de b ilai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS