Šiemet miško keliams remontuoti – daugiau kaip 4 mln. eurų | KaunoDiena.lt

ŠIEMET MIŠKO KELIAMS REMONTUOTI – DAUGIAU KAIP 4 MLN. EURŲ

  • 2

Šiemet miško keliams remontuoti skirta 4,2 mln. eurų – milijonu eurų daugiau negu pernai. Už juos bus pataisyta dar apie 1000 km miško kelių.

„Šias lėšas skyrėme iš Bendrųjų miškų ūkio reikmių finansavimo programos, – sako aplinkos viceministras Martynas Norbutas. – Už jas keliai remontuojami tiek valstybiniuose, tiek privačiuose miškuose. Per pastaruosius trejus metus iš šios programos lėšų buvo suremontuota 2377 km miško kelių su žvyro danga, didesnė jų dalis – privačiuose miškuose.“

Iš viso miško keliams taisyti 2015-2019 m. skirta 17,55 mln. eurų. Tai sudaro apie  20-30 proc. visų surenkamų privalomųjų atskaitymų už parduotą medieną valstybiniuose ir privačiuose miškuose.

Miško kelius remontuoja Valstybinių miškų urėdija, tačiau parenkant kuriuos reikia taisyti aktyviai dalyvauja ir privačių miškų savininkų bei savivaldybių atstovai. Šiuo tikslu kiekviename regione sudaromos specialios komisijos. Jos ir sprendžia, kuriuos miško kelius reikia remontuoti pirmiausia. 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

mums islaidos-vagims pinigai

palaukit,kas voge -veze mediena lai tie uz tas lesas irremontuoja kelius,jie isvoge,paeme pinigus o mes is savu kelius taisisim,GERAS VAIZDELIS,durnius ir baznycioj musa

Vidmantas

Tai jei miskai jau naikinami Lietuvoje tai kam tada tie keliai.Nebent iskirtus prsides statybos svedu iniciatyva

SUSIJUSIOS NAUJIENOS