Šildymo sezono belaukiant: iš lentynų graibstomi šildytuvai ir oro drėkintuvai | KaunoDiena.lt

ŠILDYMO SEZONO BELAUKIANT: IŠ LENTYNŲ GRAIBSTOMI ŠILDYTUVAI IR ORO DRĖKINTUVAI

  • 1

Prekybininkai pastebi, kad nuo rugsėjo pradžios Lietuvos gyventojai skuba sušildyti namus - aktyviai perkami šildytuvai ir oro drėkintuvai. Prekybos tinklo „Senukai" specialistai sako, kad vis dažniau gyventojai renkasi kokybiškesnius ir sveikatą tausojančius prietaisus.

Populiariausi - sveikatą tausojantys šildytuvai

Palyginus su kitais metų laikais, rudenį net 95 procentais pakyla įvairiausių šildytuvų pardavimai. Prekybos tinklo atstovas Andrius Neverdauskis, atsakingas už šių prekių kategoriją, sako, kad šildytuvų sezonas įsibėgėja jau vasaros pabaigoje. Pirmiausiai žmonės renkasi terasoms ar laukui skirtus infraraudonųjų spindulių šildytuvus, kurie leidžia vakaroti lauke ilgiau. O nusileidus temperatūrai kiek žemiau, laukdami kol bus įjungtas centrinis šildymas, gyventojai ieško būdų sušildyti ir namus.

„Pastebime, kad šiemet pirkėjai konsultantų klausia ne tik per kiek laiko įrenginys sušildys patalpą, bet domisi ir kitais aspektais: ar ilgas šildytuvo naudojimas nekenkia sveikatai, ar įrenginys yra ekonomiškas, ar tinka šeimai su mažais vaikais. Šiemet maždaug 15 procentų išaugo infraraudonųjų spindulių šildytuvų, mažiausiai sausinančių orą, pardavimai", - pasakoja A.  Neverdauskis. Anot jo, pigiausi šildytuvai kainuoja nuo 10 eurų, o tepalinius ir konvekcinius radiatorius galima įsigyti už 25 eurus.

Būtina stebėti oro drėgmės lygį

Bendrovės „Kesko Senukai Lithuania" valdomo prekybos tinklo parduotuvėse oro drėkintuvų kainų lygis svyruoja nuo 20 iki 200 eurų. Šį rudenį paklausesni brangesni drėkintuvai, turintys oro drėgnumo indikatorius ir automatinius reguliatorius,. Pasak A.Neverdauskio, pirkėjai itin aktyviai domisi įrenginiais, kurie ne tik drėkina orą, bet ir pašalina kalkes bei naikina bakterijas. Drėkintuvai gali naikinti jas sidabro valymu, UV technologija arba vandens įkaitinimo būdu .

Prekybininkai pastebi, kad ir darbdaviai vis dažniau rūpinasi darbo aplinkos gerinimu. Šį rudenį viena populiariausių prekių, keliaujančių į biurus - oro drėkintuvas su aromatizatoriumi. „Tai nauja, bet jau išpopuliarėti spėjusi patalpų drėkinimo priemonė. Šią funkciją turintys drėkintuvai kartu su lengvu vandens garu skleidžia ir eterinio aliejaus aromatą. Kvapiojo aliejaus kaitinti nereikia dėl ultragarso technologijos, kuri suskaldo vandens ir aliejaus lašelius iki žmogaus akiai nepastebimo dydžio, todėl šie gali būti lengvai paskleidžiami oru", - apie rudens prekių tendencijas pasakoja A. Neverdauskis.

Briketai populiaresni už malkas

Prekybininkų teigimu, Lietuvos gyventojai įrenginėdami namus, vis dažniau papildomai įsirengia ir krosneles ar židinius. Šie namams suteikia ir jaukumo, ir šilumos, ir neretai tampa išskirtinio dizaino elementu. Tiesa, krosnelėms kūrenti vartotojai renkasi įvairias žaliavas. Vieni tradiciškai kūrena malkomis, kiti renkasi pjuvenų briketus, kurie atiduoda daugiau šilumos, juos patogiau transportuoti ir laikyti bute.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

na

Vilniuje jau paskelbė šildymo sezoną, tikriausiai mano, kad taip daugiau balsuos už šimašių ir jo Liberalų partiją, o dar jai gaus kyšį iš energijos dėl per anksti paskelbto šildymo, visai jiems bus gera

SUSIJUSIOS NAUJIENOS