Siūlo dvigubinti išmoką, jei kūdikis gimsta neišnešiotas | KaunoDiena.lt

SIŪLO DVIGUBINTI IŠMOKĄ, JEI KŪDIKIS GIMSTA NEIŠNEŠIOTAS

  • 3

Opozicinės Darbo partijos frakcijos atstovė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė siūlo dvigubinti išmoką, jei kūdikis gimsta neišnešiotas.

Šiuo metu kiekvienam gimusiam vaikui skiriama 11 bazinių socialinių išmokų (BSI) dydžio vienkartinė išmoka, kuri siekia 539 eurus. Pagal „darbietės“ registruotą pataisą, kiekvienam gimusiam neišnešiotam naujagimiui būtų skiriama dukart daugiau – 1078 eurai (22 BSI).

Parlamentarė siūlymą aiškina tuo, kad neišnešiotų naujagimių tėvai turi didesnių išlaidų specifinėms priemonėms, specialiai medicininei įrangai, terapijai, kurios palengvina ankstuko priežiūrą ir užtikrina tinkamą jo raidą.

Tėvus užgriūna ne tik bejėgiškumo jausmas, nerimas ir begalinis stresas, tačiau jų pečius užgula ir neplanuota finansinė našta.

„Visi tėvai tikisi, kad gims sveikas ir išnešiotas naujagimis. Deja, bet kartais jis į pasaulį ateina gerokai per anksti, trapus ir reikalaujantis ypatingo dėmesio bei priežiūros. Tėvus užgriūna ne tik bejėgiškumo jausmas, nerimas ir begalinis stresas, tačiau jų pečius užgula ir neplanuota finansinė našta dėl specifinių priemonių, kurių reikia kasdienei ankstuko priežiūrai“, – Seimo narė rašo pataisos aiškinamajame rašte.

Preliminariais skaičiavimais, kasmet gimsta 1300 ankstukų, todėl tokioms pataisos papildomai iš biudžeto reikėtų maždaug 600 tūkst. eurų.

Parlamentarė siūlo, kad pataisos įsigaliotų nuo kitų metų sausio.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

emocijų velniava ievos k. iš pragaro

Kaip niekinga žaisti emocijomis, dėl defektynio kudikio, lyg tie, pas kuriuos gyme sveiki yra kalti ir turi atsipirktinetis , mokėdami už defektyni. kitą vertus lengvai švaistytis bendrais pinigais ir aiškinti melų kodėl trūksta biudžete punigu sveikų vaikų priežiūrai.

pensininkė

tai čia valstybės paskata gimdyti anksčiau laiko nesistebėkite kad padaugės ankstukų gimimas manau jei mama laikysis gydytojo nurodymų vaikelis gims laiku

Reikia atvirai sakyti tiesą

Ankstukų smegenys būna neišsivysčiusios. Ką? Reketuosit valstybę per visą jų gyvenimą? Kas kaltas, kas nekaltas, bet jei vaikas nevisavertis, tai tik tėvų atsakomybė ir rūpestis. Niekada istoriškai visoms moterims nebuvo leidžiama gimdyt. Nesveikos ir liesos, alkoholikų dukros, su defektais - tokioms neleisdavo gimdyt iš viso ir bendruomenėse būdavo daroma griežta atranka. Žmonės vengė silpnų, neišsivysčiusio protelio asmenų gimimo, nes tai našta.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS